Un tînăr cîștigă sute de mii de dolari cu jocurile

  • 6 nov. 2019, 11:12
  • 1 220

Un tînăr australian se joacă pe computer şase zile pe săptămînă, cîte şase ore pe zi, înregistrează totul, apoi editează videoclipurile şi le postează pe contul său de Youtube, unde are peste 110 mii de urmăritori. 

Alex Hockings, youTuber și streamer: „Ăsta e jobul meu ideal. Unii vor să fie astronauți, alții vor să fie medici sau orice altceva, dar asta e ceea ce mi-am dorit mereu să fac. Acum sînt în situația în care pot să-mi fac o carieră din asta, în loc să fie doar un hobby sau ceva cu jumătate de normă.” 

A renunţat la facultate şi la 23 de ani îşi cîştigă existenţa muncind în studioul pe care şi l-a amenajat acasă. La astfel de poveşti de succes visează mulţi tineri, care vor să devină cunoscuţi în mediul virtual. Şi, ţinînd cont de tendinţe, într-un liceu australian au fost introduse cursuri de editare video. 

Profesorii sînt conştienţi de faptul că şcoala trebuie să țină pasul cu tehnologia. În 2017, Youtube anunţa că utilizatorii platformei urmăresc aproape un miliard de ore de conţinut video. 

Barb Mossman, Cannon Hill Anglican College: „Dacă singurul lucru pe care-l facem e să-i pregătim doar urmînd programa obișnuită, atunci mă gîndesc că-i abandonăm și nu ținem cont de responsabilitățile pe care le avem.” 

Totuşi, succesul nu este la îndemîna oricui vrea să devină vlogger sau creator de conţinut video. 

Alex Hockings: „Pentru fiecare dintre cei ca mine, care au reușit, sînt mii de oameni care au încercat și nu au avut succes, din păcate.” 

Cei care reuşesc se pot aştepta la venituri însemnate. Numărul celor care cîştiga anual peste o sută de mii de dolari din filmuleţe originale încărcate pe platforme video creşte de la an la an.