Un reprezentant al afacerilor din turismul balnear: „Ne gândim să aducem medici din Republica Moldova”

  • 20 sept. 2019, 11:02
  • 552

Criza forţei de muncă şi-a pus amprenta şi asupra industriei turismului balnear, iar reprezentanţii afacerilor de profil susţin că abia mai găsesc un medic balneolog sau un fizioterapeut, motiv pentru care iau în calcul acoperirea deficitului cu personal extern, din Republica Moldova.

„Resursele umane sunt tot mai greu de găsit. Şcolile româneşti nu mai pregătesc medici în domeniul balneoterapiei sau fizioterapiei, iar tinerii îşi doresc tot mai mult să devină medici chirurgici. Cu ajutorul Agenţiei Române de Balneologie şi a câtorva medici din domeniu sperăm să facem faţă, dar nu este uşor. Ne gândim să aducem medici din Republica Moldova”, a spus Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), organizaţie formată din 60 de patroni de hoteluri.

El susţine că sectorul pe care-l reprezintă are nevoie de sprijin de la Ministerul Turismului şi de la Ministerul Sănătaţii, unităţi de stat care să ofere acreditare pentru formarea medicilor de acest tip în România.

Nicu Rădulescu a făcut aceste afirmaţii în cadrul celei de-a 15 ediţii a Congresului Anual al Turismului Balnear şi Spa. Evenimentul are loc în perioada 18-20 septembrie la Băile Herculane, în cadrul Afrodita Resort & Spa, şi a adunat cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei spa şi balneo din România. Bogdan Trif, ministru Turismului, şi-a anunţat prezenţa, dar nu a participat.

Afrodita Resort & Spa, companie cu capital românesc, este parte din grupul Bacolux Hotels, care însumează 1.000 de locuri de cazare în Herculane, Craiova şi Buşteni, cu o tradiţie de 25 de ani în industria ospitalităţii din România.