Un american de 20 de ani este cel mai tânăr milionar în bitcoin

  • 29 aug. 2019, 14:29
  • 2 758
  • 1

Erik Finman, în vârstă de 20 de ani, susține că este cel mai tânăr om care a devenit milionar în bitcoin. El a investit prima dată în crypto monedă când avea doar 12 ani.

Pe când era copil, Erik, născut în Idaho, a renunțat la școală și a cumpărat bitcoin în valoare de 1.000 USD. În 2011, când a făcut această investiție, valoarea unui bitcoin era între 10 și 12 dolari, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Opt ani mai târziu, el deține 446 de bitcoins – asta înseamnă aproximativ 4,5 milioane de dolari, conform prețului de marți, scrie Business Insider. 

Datorită începutului său timpuriu, Erik a ajuns să atingă milionul de dolari când avea 18 ani. Dar acum, la 20 de ani, a investit într-o criptomonedă concurentă, Libra, lansată de Facebook. 

El povestește că aventura sa financiară a început după ce în 2008 fratele său l-a dus la un protest provocat de criza economică. 

Atunci au trebuit să fugă de poliția care a intervenit pentru a dispera protestatarii. În timp ce fugeau a văzut un bărbat care purta un tricou pe care scria bitcoin și l-a întrebat pe acesta ce este bircoin. „Este ca un hippie. 

Cred că va duce la finalul Wall Street, al corupției și al tuturor lucrurilor rele”, i-a spus bărbatul. Ajuns acasă, Erik a început să caute pe internet ce înseamnă criptomonedele și a decis împreună cu fratele său să investească.