Nivelul de pregătire a cadrelor în sferele comerţ, hoteluri şi restaurante nu corespunde cerinţelor angajatorilor. Ei acuză sistemul de învăţământ de pregătire insuficientă a tinerilor specialişti. Deseori, curricula e mai mult teoretică, iar experienţa practică este limitată. Planurile de învăţământ pentru unele specialităţi sunt depăşite. Lipsa laboratoarelor de instruire practică nu permit obţinerea competenţelor cerute pe piaţa muncii.
Aceste probleme au fost abordate în cadrul activităţilor de informare şi feedback, desfăşurate de Comitetul Sectorial pentru formare profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante (HORECO), în perioada septembrie-octombrie 2018, la Chişinău, Bălţi, Floreşti şi Cahul.
Aspecte ce țin de pregătirea specialiştilor şi a cadrelor muncitoreşti au fost reflectate şi la un panel de comunicare şi cooperare, organizat recent la Chişinău de Comitetul Sectorial HORECO.
Valentina Chiriac, preşedinta Federaţiei Sindicale „SindLUCAS” şi vicepreşedintă a Comitetului Sectorial HORECO, a menţionat că „în aceste domenii sunt multe locuri vacante, dar nu avem specialişti. Noi dorim ca tinerii să studieze, să găsească un loc de muncă şi să avanseze în carieră până la posturi de manageri, de ce nu. Sindicatul de ramură a fost unul dintre fondatorii Comitetului Sectorial HORECO. Suntem în dialog permanent cu agenţii economici, pentru ca ei să creeze locuri de muncă decente, iar salariaţii să poată beneficia de înlesniri care să fie prevăzute în contractele colective şi individuale de muncă”.
Elena Ciobanu, preşedinta Comitetului Sectorial HORECO, a subliniat: „Ne dorim să dezvoltăm ramura, dar e greu să găseşti specialişti calificaţi. Am vrea să fim o punte de legătură dintre agenţii economici şi cei care pregătesc cadrele. Pentru a obține rezultate, este important să fie dezvoltat parteneriatul social, e necesară implicarea mediului antreprenorial în pregătirea cadrelor, e nevoie de racordarea programelor educaționale la cerințele pieței muncii. Avem rezultate – la Universitatea Tehnică ar putea apărea o specialitate nouă – cea de nutriţionist, aceasta fiind solicitată pe piaţa muncii”.
Sanna Francesco, manager general la „Casa Rinaldi”, a opinat că „tinerii nu trebuie să plece din Republica Moldova, ar fi bine să rămână acasă ca să facă business”.
Pentru aceasta însă e nevoie de condiții normale, de un mediu propice.
Nivelul de pregătire a cadrelor în sferele comerţ, hoteluri şi restaurante nu corespunde cerinţelor angajatorilor. Ei acuză sistemul de învăţământ de pregătire insuficientă a tinerilor specialişti. Deseori, curricula e mai mult teoretică, iar experienţa practică este limitată. Planurile de învăţământ pentru unele specialităţi sunt depăşite. Lipsa laboratoarelor de instruire practică nu permit obţinerea competenţelor cerute pe piaţa muncii.
Aceste probleme au fost abordate în cadrul activităţilor de informare şi feedback, desfăşurate de Comitetul Sectorial pentru formare profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante (HORECO), în perioada septembrie-octombrie 2018, la Chişinău, Bălţi, Floreşti şi Cahul.
Aspecte ce țin de pregătirea specialiştilor şi a cadrelor muncitoreşti au fost reflectate şi la un panel de comunicare şi cooperare, organizat recent la Chişinău de Comitetul Sectorial HORECO.
Valentina Chiriac, preşedinta Federaţiei Sindicale „SindLUCAS” şi vicepreşedintă a Comitetului Sectorial HORECO, a menţionat că „în aceste domenii sunt multe locuri vacante, dar nu avem specialişti. Noi dorim ca tinerii să studieze, să găsească un loc de muncă şi să avanseze în carieră până la posturi de manageri, de ce nu. Sindicatul de ramură a fost unul dintre fondatorii Comitetului Sectorial HORECO. Suntem în dialog permanent cu agenţii economici, pentru ca ei să creeze locuri de muncă decente, iar salariaţii să poată beneficia de înlesniri care să fie prevăzute în contractele colective şi individuale de muncă”.
Elena Ciobanu, preşedinta Comitetului Sectorial HORECO, a subliniat: „Ne dorim să dezvoltăm ramura, dar e greu să găseşti specialişti calificaţi. Am vrea să fim o punte de legătură dintre agenţii economici şi cei care pregătesc cadrele. Pentru a obține rezultate, este important să fie dezvoltat parteneriatul social, e necesară implicarea mediului antreprenorial în pregătirea cadrelor, e nevoie de racordarea programelor educaționale la cerințele pieței muncii. Avem rezultate – la Universitatea Tehnică ar putea apărea o specialitate nouă – cea de nutriţionist, aceasta fiind solicitată pe piaţa muncii”.
Sanna Francesco, manager general la „Casa Rinaldi”, a opinat că „tinerii nu trebuie să plece din Republica Moldova, ar fi bine să rămână acasă ca să facă business”.
Pentru aceasta însă e nevoie de condiții normale, de un mediu propice.