Șeful cel nou. Cum să construiești o relație puternică cu el

  • 13 oct. 2016, 14:13
  • 2 078
  • 1

Șeful cel nou. Și-a făcut loc în viața ta profesională și vrei stabilești o relație puternică cu el. Pozitivă, productivă. Dar cum să îi intri în grații fără să creadă lumea că ești lingău? În mod cert, relația trebuie să înceapă cu dreptul. Nu te concentra pe adevărata nevoie a acțiunilor tale, ci pune-te întotdeauna în pantofii lui/ei, spun experții. 

Caută un punct comun
 
Chiar dinainte să vă cunoașteți, documentează-te puțin cu privire la cine o să îți fie manager. Vezi ce arii de interes are, ce pasiuni are. Te va ajuta să spargi gheața. Nu ai cum să nu îl găsești în Social-Media, decât dacă vine din Coreea de Nord…
 
Fii empatic/ă
 
Chiar dacă manifești anxietate în legătură cu venirea noului șef, încearcă să vezi lucrurile și din perspectiva sa. Înceacă să înțelegi că nu doar pentru tine este o provocare întreaga situație.
 
Întreabă-l/o despre preferințele pe care le are în comunicare
 
Mai devreme sau mai târziu, șeful cel nou se va supăra sau va fi iritat/ă de faptul că trebuie să comunice la telefon și vei afla că preferă e-mailul. Mai bine întreabă de la început, cu siguranță va aprecia.
 
Fii înarmat/ă cu soluții
 
Până se adaptează, șeful cel nou va avea parte de o sumedenie de provocări, mici sau mari. Fii tu cel/cea care are soluții. Fă-i adaptarea mai ușoară.
 
Ce îți este interzis să faci în relația cu noul șef (dar și în general):

  • Nu te da peste cap pentru a te face remarcat/ă;
  • Nu îi face mai multe probleme decât are deja cu adaptarea;
  • Să crezi că preferă e-mailurile lungi. Întreabă ce comunicare preferă, cum ți-am mai spus și mai sus.

 
Succes!