Porsche Panamera a primit o ediție aniversară la 10 ani de la lansare

  • 9 oct. 2019, 15:21
  • 765

Porsche a prezentat recent primele fotografii și detalii oficiale cu privire la ediția aniversară pregatită pentru modelul Panamera, model care a împlinit în acest an vârsta de 10 ani.

În urmă cu zece ani, în primăvara lui 2009, Porsche prezenta în Shanghai prima generație a modelului Panamera, un model care în ziua de astăzi nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare printre pasionații auto, transmite cars.ro.

Porsche Panamera a fost primit cu brațele deschise de fanii constructorului german încă de la momentul prezentării sale, beneficiind totodată de o primire pozitivă și din partea specialiștilor din presa de specialitate.

Lucrurile au mers bine pentru Panamera, iar după șapte ani am făcut cunoștință cu o nouă generație de modele.

Dacă vreți să ne uităm un pic și la cifre, trebuie să spunem că prima generație a lui Panamera a raportat nu mai puțin de 161.700 de comenzi, în timp ce pentru cea de-a doua generație au fost înregistrate până la această oră puțin peste 89.000 de comenzi din toate colțurile lumii.

Cu asemenea cifre pe tapet, nu putem să nu recunoaștem că Panamera este un model extrem de important pentru cei de la Porsche, cifrele de vânzari stând drept dovadă în acest sens.

Aniversând acum un deceniu de prezența pe piața auto, Panamera primește în dar de la cei de la Porsche un model ediție specială.

Modelul aniversar a fost deja botezat Panamera 10 Years, urmând să fie disponibil atât intr-o versiune normală de caroserie, cat si intr-o versiune Sport Turismo.

De asemenea, am mai aflat recent de la oficialii Porsche ca cei care sunt interesați de aceste modele ediție aniversară vor avea la dispoziție motorizările disponibile pe variantele Panamera 4, respectiv Panamera 4 E-Hybrid.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, ediția specială Panamera 10 Years este echipată cu un nou set de jante cu dimensiuni de 21 de inci, vopsite în nuanța White Gold.

Bineînțeles, aceste modele vor fi echipate și cu un logo special “Panamera 10”, care va fi amplasat pe ușile laterale, pe praguri și chiar și pe plansa de bord, în dreptul pasagerului din dreapta.

La interior mai regăsim câteva elemente care ne sunt prezentate în aceeași nuanță White Gold despre care vorbeam în rândurile anterioare.

Nu în ultimul rând, mai trebuie să spunem că modelele ediție specială vor fi echipate încă din standard cu suspensiile adaptive cu sistemul Porsche Active Suspension Management și cu tehnologia Power Steering Plus.

De asemenea, aceste modele vor fi dotate cu un plafon panoramic, cu scaune Comfort încălzite și cu un sistem audio Bose Surround Sound.