Peste două mii de posturi vacante sunt propuse la Târgul de Cariere din Chișinău

  • 1 nov. 2017, 12:35
  • 1 333

45 de companii, printre care şi multinaţionale, şi-au prezentat astăzi ofertele în cadrul Târgului de Cariere de la Chişinău, desfăşurat la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, comunică MOLDPRES.

Târgul este la cea de-a 12-a ediţie. Alături de companiile interesate de recrutare, la Târg participă şi mulţi parteneri instituţionali – universităţi, bănci, organizaţii neguvernamentale studenţeşti, instituţii publice.

Pe lângă ofertele de muncă, pentru persoanele interesate au fost organizate şi ateliere de consultanţă, workshop-uri, unde sunt oferite informaţii cu privire la întocmirea unui CV, detalii juridice care trebuie cunoscute la angajare, comunicare etc.

Solicitată de MOLDPRES, Ioana Oros, reprezentantul organizatorilor evenimentului, a menţionat că experienţa desfăşurării unor asemenea târguri arată o schimbare de atitudine atât din partea candidaţilor, cât şi din partea angajatorilor. „Putem vorbi de o tendinţă mai practică. A crescut cererea, dar şi pretenţiile. Angajaţii sunt mai greu de ţinut, fapt ce îi determină pe angajatori să vină cu mai multe propuneri, nu neapărat salariale. Este vorba de oportunităţi pentru relaxare şi odihnă, săli de sport, „Team Building”-uri peste hotare, carduri de reducere, posibilitatea de a procura acţiuni ale companiei, alte facilităţi. Pentru a menţine colaboratorii buni, companiile recurg la diferite metode care să le înlesnească munca. Bunăoară, în firmele IT serioase mai mult de o pătrime din angajaţi pot munci de acasă, dacă le este mai comod. Până la urmă contează rezultatul şi angajatorii înţeleg acest lucru”, a precizat Ioana Oros.

Întrebată cum trebuie să fie candidatul perfect ca să găsească cu siguranţă un loc de muncă, sursa citată a specificat că eventualul angajat trebuie să ştie mai întâi ce domeniu îl interesează, ce aşteptări are de la serviciu. „Recrutorii sunt foarte buni psihologi şi îşi vor da seama ce poate propune candidatul, ce capacităţi, aptitudini şi competenţe deţine. Dar dacă ne referim la nişte caracteristici generale, atunci bineînţeles că un avantaj sunt seriozitatea, dorinţa de a cunoaşte, de a se informa, a persevera”, a subliniat organizatorul evenimentului, Ioana Oros.

Târgul de Cariere este una dintre cele mai mari reţele de evenimente de carieră, fondat în 2006 la Cluj Napoca (România). Pe piaţa muncii din Chişinău, organizaţia este prezentă de şase ani şi desfăşoară Târgul de Cariere de două ori pe an, primăvara şi toamna. La actuala ediţie vor fi propuse circa două mii de posturi vacante.