Peste 260 de medici din Moldova și-au depus dosarele pentru a activa în România

  • 24 dec. 2019, 9:00
  • 1 378

În ultimii doi ani, 262 de medici din Republica Moldova și-au depus dosarele pentru a obține drept de practică pe teritoriul României.

La comisiile mixte de recunoaștere a documentelor eliberate în Moldova sunt, în prezent, 174 de dosare, iar pentru 88 de dosare au fost făcute solicitări de completare, transmite inforprut.ro.

„Din numărul total al solicitărilor, doar pentru șase dosare a fost dat avizul Colegiului Medicilor din România și au fost întocmite documentele de recunoaștere potrivit HG 764/2017. Ceea ce este și mai important e că mulți dintre cei care și-au depus dosarele au deja oferte în diverse unități sanitare/medicale din țară. Ceea ce este și mai grav e că în cazul majorității dosarelor anumite documente nu mai sunt la zi și, prin urmare, persoanele respective sunt nevoite să reînceapă procesul anevoios presărat cu multe impedimente din partea autorităților de la Chișinău prin care să facă rost de acele documente”, a declarat, săptămâna trecută, deputatul Constantin Codreanu în Parlamentul României.

Acesta susține că a primit asigurări de la noul ministru al Sănătății de la București că procesul de echivalare a diplomelor medicilor din Republica Moldova va fi deblocat în scurt timp.