Patru magistrate au solicitat să fie promovate

  • 15 iul. 2019, 17:09
  • 596

Patru magistrate au solicitat să fie evaluate pentru a putea fi promovate în funcție. Și anume, trei dintre ele vor să ajungă la o instanță ierarhic superioară, iar una în funcție administrativă.

Astfel, conform agendei ședinței Consiliului Superior al Magistraturii de marți, 16 iulie, la funcția de judecător la o instanță ierarhic superioară râvnesc Viorica Puica, Aliona Miron și Cristina Cheptea. Toate trei magistrate activează, în prezent, la Judecătoria Chișinău. În funcția de judecător au fost numite în anul 2002, 2009 și, respectiv, în anul 2008.

Totodată, magistrata Mariana Stratan, de la Judecătoria Ungheni vrea să acceadă în funcție administrativă. Potrivit datelor de pe magistrat.md, Mariana Stratan a fost numită în funcția de judecător în anul 2011, iar în 2016 a fost numită în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, menționează bizlaw.md.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să examineze solicitările a trei candidați la funcția de judecător și să decidă dacă remite dosarele acestora colegiilor specializate de evaluare. Și anume, în funcția de magistrat vor să ajungă:

  • Stanislav Ungureanu, asistent judiciar la Curtea Supremă de Justiție;
  • Sergiu Sîrbu, asistent judiciar la Curtea Supremă de Justiție;
  • Gheorghe Ciobanu.