Patru abilități pe care ți le poți adăuga la Curriculum Vitae. Le-ai învățat lucrând de acasă

  • 7 oct. 2020, 17:05
  • 1 442

Pandemia generată de coronavirus a schimbat complet mediul tipic de birou, cel puțin pentru încă o vreme, și a mutat o mulțime de angajați în regim de muncă remote. Din birourile de acasă, însă, forța de muncă poate construi abilități importante. Iată o serie de competențe de carieră, consolidate în ultimele luni, lucrând din sufragerie, dormitor sau bucătărie.

1. Comunicarea

Deoarece majoritatea angajaților nu au putut interacționa în persoană în acest timp, au fost nevoiți să-și întărească abilități de comunicare noi, cum ar fi timpul de răspuns prin e-mail și acuratețea apelurilor Zoom. Într-un birou, comunicarea arată altfel, poți vedea oamenii, le poți citi reacțiile, le poți împărtăși informații avându-i aproape, scrie Forbes.

În epoca COVID-19, abilitățile de comunicare verbală și scrisă sunt esențiale.

Și nu este vorba doar de comunicarea cu colegii de muncă - cei din profesiile orientate către clienți au trebuit să devină creativi în a găsi modalități de conectare și de a fi persuasivi, fără strategii de comunicare clasice.

Cei aflați în căutarea de locuri de muncă se pot folosi de scrisori de intenție și de interviuri pentru a-și scoate în evidență abilitățile unice de comunicare. Ei pot sublinia modul în care strategiile adoptate în timpul COVID-19 le vor fi deosebit de valoroase în propria industrie.

2. Managementul timpului

O preocupare a muncii de la distanță, care a făcut obiectul a nenumărate discuții, este ”cum își gestionează timpul angajații, când lucrează de acasă”. În timpul unei pandemii globale - și a stresului, anxietății și incertitudinii care vine odată cu aceasta - mulți au găsit gestionarea timpului mult mai dificilă decât de obicei.

Există însă modalități de a transforma ceea ce ai învățat în oportunități de succes pentru carieră. Asta pentru că tot ce ai învățat din această experiență jonglând, cu munca și copiii, cu îngrijirea altor persoane, cu școala online, poți folosi în a te organiza de acum încolo în carieră.

3. Productivitate

În următoarea scrisoare de intenție sau la următorul interviu poți descrie cum ți-ai descoperit ritmul de muncă de acasă - cum să setezi prioritățile diferitelor proiecte, cum separi timpul alocat muncii de cel pentru familie, cum reușești să rezolvi propriile probleme de zi cu zi - și cum vei aplica aceste abilități în cariera ta.

De exemplu, ai putea sublinia că, în timpul pandemiei, ai învățat cum să îndeplinești obiectivele unei organizații, indiferent unde te-ai aflat și cum să lucrezi într-un mod eficient, folosind abilități specifice.

De asemenea, este important să subliniați exemple specifice despre modul în care te-ai implicat într-o serie de proiecte în timpul carantinei, în ciuda celorlalte aspecte ale vieții cu care jonglat.

De exemplu, un intervievat sau un angajat actual care vizează o mărire ar putea sublinia: „Sunt în continuare capabil să fiu muncitor productiv în timp ce mă ocup de un copil de trei ani”. Subliniați ceea ce ați realizat în timpul pandemiei pentru a ajuta potențialul sau angajatorul actual să vadă că puteți realiza și mai mult atunci când toată atenția voastră este dedicată unui singur loc de muncă.

4. Conștiinciozitate

Când te gândești la abilități valoroase pentru locul de muncă, conștiinciozitatea ar putea să nu fie în top, dar a fost întotdeauna o competență cheie, indiferent de industrie. Iar în criză, mai mult ca oricând.

Cercetări publicate în 2016 sugerează o corelație între extraversiune și salariul inițial (dar nu și creșterea salariului), în timp ce, pe de altă parte, „conștiinciozitatea nu are legătură cu creșterea salariului, dar are, în mod semnificativ, cu creșterea salariului”.

În timpul unui interviu de angajare, de exemplu, căldura și energia ridicată adesea asociate cu extraversiunea ar putea crește șansele de selecție ale unui candidat, dar cercetătorii sugerează că aceste calități nu îl vor propulsa neapărat în carieră la fel de mult ca motivația și organizarea intrinsecă adesea asociate cu conștiinciozitatea.