O componentă interesantă de business a companiei Apple

  • 8 nov. 2017, 11:10
  • 1 526

Apple este cunoscută pentru smartphone-urile sale, iPhone, care reprezintă peste jumătate din vânzările companiei. Zilele trecute, CEO-ul Apple, Tim Cook a vorbit despre linia de produse care zboară oarecum sub radar, dar creşte foarte rapid. 

Concluzia fiind că Apple are o componentă de business ascunsă care generează venituri mai mari decât unele linii aeriene, potrivit Business Insider.
Este vorba despre „wearables”: ceasurile inteligente Apple Watch, căştile audio Beats şi căştile Airpods. Divizia a avut o creştere anuală de 75% şi în anul fiscal 2017 a generat un venit anual „demn de o companie din topul Fortune 400″, a spus Cook.

Apple nu a dezvăluit rezultatele financiare ale categoriei „wearables”, dar dacă ar intra în topul menţionat ar însemna să genereze venituri de cel puţin 6.7 miliarde de dolari (compania Calpine, care ocupă locul 400, a avut vânzări de 6.7 miliarde de dolari).
Asta înseamnă că businessul cu wearables al Apple este mai mare decât veniturile unor companii precum Jet Blue (linie aeriană), Jones Financial sau Activision Blizzard.