O companie germană investește 10 milioane de euro pentru a crea 1500 de locuri de muncă în Moldova

  • 20 dec. 2016, 13:01
  • 982

Compania germană Coroplast,  intenționează să creeze, în următorii ani, în jurul a 1500 de locuri de muncă. Valoarea planificată a investițiilor este de aproximativ 10 milioane de euro. Despre aceste detaii s-a discutat în cadrul unei ședințe desfășurate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. 

Reprezentanții Companiei germane Coroplast s-au interesat despre posibilitatea de colaborare în vederea selectării personalului din rândul șomerilor înregistrați. În acest sens, ANOFM împreună cu agențiile teritoriale va întreprinde măsuri în vederea selectării personalului care va fi solicitat de către compania germană.

Reprezentanții companiei au menționat că în urma analizei pieţelor și a cadrului normativ de reglementare a activității de întreprinzător din statele din Europa de Est compania a găsit Moldova atractivă pentru investiții.

Compania a fost înregistrată cu sediul în Căușeni în decembrie 2016, unde au început angajările, iar în ianuarie deja vor fi angajați și vor începe instruirea primii muncitori. Pînă la sfârșitul anului 2017 se planifică să fie angajate ca. 400-600 persoane, iar în anul 2017 numărul ar putea ușor depăși cifra de 700 persoane și atinge în următorii ani 1500 persoane.

În primăvara anului 2017 vor demara lucrările de construcție a unei fabrici noi de ca. 8500m2 în subzona Căușeni a ZEL Balți. Guvernul dar și autoritățile locale susțin acest proiect investițional, care va contribui semnificativ la ridicarea bunăstării populației din regiune.
Întreprinderea își propune o cooperare cu Școala profesională din Căușeni, în instruirea muncitorilor calificați, și introducerea specialităților necesare companiei. 

Coroplast are drept scop livrarea produselor către producătorii de cablaje din Moldova și de peste hotare. Sectorul automotive din Republica Moldova este cel mai dinamic sector industrial unde sunt ocupați peste 7 mii de angajați.