O companie chineză își va deschide la toamnă o fabrică în Moldova

  • 21 iul. 2017, 11:04
  • 7 929
  • 16

Compania chineză Dynavolt, producătoare de dispozitive de stocare a energiei (acumulatoare de energie), va deschide o fabrică în Republica Moldova, în toamna acestui an.

Anunțul a fost făcut după o întrevedere a ministrului, Economiei Octavian Calmîc, cu reprezentanții companiei Dynavolt, printre care și Frank Chen, Director al Centrului internațional de business, privind noi oportunități de investiții în Republica Moldova.

Frank Chen a menționat în cadrul întrevederii că Dynavolt este unul dintre primii producători de electronice inovatoare și flexibile, și dispune de un sistem de management al bateriei foarte eficient și control independent al fiecărei serii de baterii, care vizează aplicații comerciale și industriale de la 30kW până la instalații multi-megawatt. Această combinație oferă experiența necesară în furnizarea serviciilor de asistență la rețea și a sistemului propriu de gestionare a energiei.

Părțile au făcut schimb de opinii privind noile tehnologii și modalitățile de implementare ale acestui proiect în țara noastră, subliniind că va constitui o industrie de energie curată și o garanție pentru creșterea în continuare a competitivității companiilor în domeniul energiei regenerabile, al vehiculelor electrice și al stocării energiei electrice.

La rândul său, ministrul Octavian Calmîc a vorbit despre promovarea comerțului internațional prin prisma reformelor inițiate de Guvernului Republicii Moldova și extinderea cooperării comercial-economice cu toate țările. În context a menționat că acest proiect va stimula dezvoltarea tehnologiilor emergente, crearea unui sistem durabil, precum și dezvoltarea cooperării bilaterale reciproc avantajoase și crearea noilor locuri de muncă.

Potrivit Ministerului Economiei, Dynavolt este un producător și dezvoltator listat la bursă cu trei divizii principale: baterii avansate (cu mai multe și diverse tehnologii), vehicule electrice (producție și leasing) și energie nouă și regenerabilă, modele de implementare a proiectelor EPC / BOT, dezvoltarea energiilor regenerabile și a proiectelor de stocare a energiei electrice, distribuția și vânzarea energiei electrice. Dynavolt își extinde rețeaua de vânzări în peste 90 de țări și regiuni de pe glob.