Mihail Hîncu: „Am investit în obiectivele gestionate mai mult decât am planificat”

  • 27 dec. 2018, 15:06
  • 515

În viziunea lui Mihail Hîncu, vicepreşe­dinte al CNSM, anul 2018 a fost unul cu rezultate palpabile pentru confederaţie. CNSM a investit 12 mln. 900 de mii de lei în reparaţia şi modernizarea staţiunilor balneoclimaterice, a taberelor de odihnă pentru copii şi a Institutului Muncii, deşi anterior erau planificate în acest scop 8,5 mln. lei.

„Odihna copiilor la taberele „Camping”, „Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă şi „Dum­brava Albă” de la Bălţi au fost organizate la ni­vel înalt. La toate cele trei tabere pentru copii ale CNSM, au fost deja create piscine şi tere­nuri pentru diverse jocuri sportive. În sezonul estival, copiii au ocazia să-şi petreacă timpul liber la aceste tabere, astfel că ei vor fi cazaţi în odăi de două-trei persoane, cu blocuri sa­nitare.

Totodată, în 2018, am reuşit să efectu­ăm reparaţia capitală a buvetului de la Staţiu­nea balneoclimaterică „Codru” de la Călăraşi, s-au efectuat renovări la taberele de odihnă „Camping” şi „Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă, s-a reuşit reparaţia unui etaj la Institutul Muncii, conform cerinţelor moderne, astfel că putem găzdui delegaţi de la Confederaţia In­ternaţională a Sindicatelor, de la sindicate din alte ţări”, susţine Mihail Hîncu.

În anul curent, Comitetul Confederal al CNSM a luat o decizie potrivit căreia Confe­deraţia Naţională a Sindicatelor va avea re­prezentanţi în teritoriu. „Anterior, am lichidat consiliile interramurale ale sindicatelor în teri­toriu, fără ca să ne dăm seama că am pierdut o legătură importantă cu reprezentanţii sindi­catelor de ramură din raioane. Sper ca în 2019 reprezentanţii CNSM în teritoriu să depună toate eforturile pentru a soluţiona probleme­le cu care se confruntă membrii de sindicat”, a relevat vicepreşedintele CNSM. În opinia li­derului sindical, anul 2018 a fost unul rodnic şi sub aspect de securitate şi sănătate în muncă. Inspectoratul Muncii al Sindicatelor a efectuat vizite la o bună parte a întreprinderilor, la care există organizaţii sindicale, iar unele unităţi au fost vizitate în mod repetat.

„Dintr-un grant olandez, CNSM a procurat utilaj modern de măsurare a factorilor nocivi la locul de muncă. În prezent, CNSM pregăteşte setul de documente pentru ca acest laborator să fie acreditat de către instituţiile specializate ale statului. Sperăm ca în primul trimestru al anului 2019 să obţinem acreditarea, astfel că vom reuşi să analizăm condiţiile de muncă la mai multe întreprinderi la care există organi­zaţii sindicale”.

În 2019, CNSM îşi propune să materialize­ze mai multe proiecte. Unul dintre ele prevede construcţia unui nou bloc de cazare la Staţiu­nea balneoclimaterică „Codru” de la Călăraşi. Lucrările vor demara în februarie şi se vor în­cheia în luna august. Costul proiectului se esti­mează la aproximativ 13 mln. de lei.

„De asemenea, vom investi în construcţia unei staţii de epurare a apelor reziduale de la Sanatoriul „Nufărul Alb” de la Cahul, proiect care va costa cel puţin 10 mln. de lei. Totoda­tă, vom aloca resurse financiare pentru crearea unei secţii noi de băi curative la aceeaşi sta­ţiune. La sanatoriul „Bucuria-sind” de la Vadul lui Vodă intenţionăm să construim un bazin de înot pentru pacienţii care vor urma reabilitare la această instituţie”, a punctat Mihail Hîncu.

Prin intermediul ziarului „Vocea poporului”, Mihail Hîncu a ţinut să mulţumească salariaţi­lor aparatului confederaţiei, precum şi angaja­ţilor din subdiviziunile CNSM, salariaţilor sana­toriilor „Nufărul Alb”, „Codru”, „Bucuria-sind”, taberelor de odihnă pentru copii „Dumbrava Albă”, „Camping”, „Perlele Nistrului”, pentru munca asiduă pe care au depus-o în anul 2018. La Mulţi Ani!