Lustruia ghetele in fiecare sambata in atelierul de cizmarie al tatalui sau. Acum face pantofi pentru staruri

  • 16 oct. 2017, 14:13
  • 803

Nu toti milenialii sunt pasionati de tehnologie. George Vlagos, un american cu origini grecesti, a reinventat afacerea de cizmarie a tatalui sau si face pantofi dupa tehnici clasice de 200 de ani, pentru starurile din America, scrie Revista CARIERE.

Cand George Vlagos se afla la liceu, tatal sau, de profesie cizmar, l-ar fi luat la centrul sau de reparatii din Chicago, sa lustruiasca pantofii. Asta facea George in fiecare sambata. John Vlagos, un imigrant grec, spera sa ii arate astfel fiului sau ca lucrul cu mainile este dificil si ca ar trebui sa se orienteze spre o profesie diferita. Ei bine, destinul s-a razbunat cativa ani mai tarziu. Cand si-a dat seama cat de greu este sa gaseasca o pereche de pantofi de calitate, George Vlagos s-a intors in afacerea de familie pentru a-si proiecta propriile modele de pantofi.

În ciuda eforturilor tatălui său de „a-l face să fugă de munca brută” Vlagos a declarat că , "chiar s-ar fi îndrăgostit!” de ceea ce făcea tatăl său. El a plecat totuși la facultate și chiar a predat engleza în liceu pentru câțiva ani. Dar amintirile plăcute ale momentelor când tatăl său repara pantofii i-au rămas veșnic în memorie. 

Stocul s-a vândut în câteva zile

Într-o zi a plecat la cumpărături pentru un tip specific de ghete și s-a întors dezamăgit întrucât nu a găsit calitatea pe care și-o dorea. „Am vrut o pereche de ghete din piele maro, simple și bine făcute și nu am putut să le găsesc nicăieri.”

Întâmplarea i-a schimbat destinul lui Vlagos care a decis să facă pantofii folosindu-se de ceea ce a învățat în atelierul tatălui său. " Am fost foarte egoist, pentru că am făcut prima pereche de cizme pentru mine. Și apoi mi-am dat seama că și alții vor asta," mărturisește Vlagos. După o investiție financiară de la un prieten, Vlagos a contactat o fabrică aflată în dificultate în Maine, care urma să se închidă. A plătit câteva datorii pentru ca fabrica să nu se închidă apoi și-a lansat propriul site cu vânzare, Oak Street’s, în august 2010. Stocul s-a vândut în câteva zile.

Cu afaceri în plină expansiune, în 2012, compania sa a deschis un mic magazin de vânzare cu amănuntul pe Oak Street din Chicago, unde muzicieni precum Brothers Avett, Justin Townes Earle și Usher i-au călcat pragul. O pereche de pantofi costă peste 400 de dolari iar Vlagos declară că toți cumpărătorii ar trebui să o vadă ca pe o investiție. Astăzi, doritorii stau la coadă pentru a-și procura pantofii creați de americanul cu origini grecești. Există o listă de așteptare de șase săptămâni pentru o pereche. "Mi se pare de necrezut că oamenii care merg pe străzile din New York, din Chicago, sau din alte țări, poartă ceva creat de mine."