Lecții pe care le înveți când îți dai demisia

  • 28 feb. 2017, 17:40
  • 1 055

Vine un moment in viata ta profesionala cand trebuie sa te intrebi daca locul tau de munca iti mai place, te mai provoaca si iti permite sa cresti, sa devii persoana care vrei tu sa fii. Iar daca raspunsul la aceste intrebari este nu, este momentul sa iti dai demisia.

Atunci cand renunti la un loc de munca pe care l-ai avut mult timp te poti simti deopotriva intimidat si eliberat. Pe de-o parte, esti entuziasmat ca ai scapat de ceva ce nu iti facea placere. Pe de cealalta parte, traiesti un sentiment de anxietate si panica deoarece momentele dupa ce ai demisionat iti pot parea necunoscute. La sfarsitul zilei insa, atunci cand renunti la un job, poti invata lectii pe care poate altfel nu le-ai fi invatat.

Orice ai face, mereu exista cineva care sa te judece. Daca stai la job sau daca renunti, familia si prietenii vor avea oricum ceva de spus. Traieste viata pe care tu o vrei, pentru ca la sfarsitul zilei e mai bine sa fii fericit si judecat decat nefericit si judecat.

Timpul petrecut facand ceva ce tu valorezi nu este irosit. Nu sta la un job care te face sa te simti stresat si neimplinit. Poti oricand sa castigi bani in alt mod, dar nu poti recupera timpul pierdut.

Cresterea personala incepe unde se termina zona ta de confort. Cand esti angajat, ai o rutina de respectat care te ajuta, dar care te si impiedica sa vrei mai mult, sa iti maximizezi potentialul. Nu te multumi cu indeajuns cand tu poti sa dai mai mult.

Scopul tau in viata ar trebui sa-ti defineasca actiunile. Ti-o datorezi tie sa afli care este scopul tau in viata, asa ca dupa ce iti dai demisia incearca sa exploatezi pasiunile din viata ta. Cel mai adesea, acestea sunt legatura catre scopul tau.

Daca iti doresti un lucru cu adevarat, fa-l sa se intample. Gandeste-te la micii pasi pe care ii poti face pentru a-ti atinge obiectivele, si ia actiune inainte sa regreti ca n-ai facut-o.

Toata lumea trebuie sa inceapa undeva. Toti oamenii de succes au pornit fiind nimeni in anii de inceput, iar munca grea si perseverenta i-a facut cine sunt astazi.

Maturitatea inseamna sa-ti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale. Da-ti demisia doar daca vrei tu, nu altcineva din viata ta. Fii responsabil pentru deciziile pe care le iei, pentru ca orice actiune are si un efect. Cand dai vina pe altii pari imatur si slab.

In viata, inveti lectiile doar dupa ce ai dat testul. Trebuie sa treci printr-o situatie ca sa inveti din ea.

Planurile tale nu vor deveni realitate de fiecare data. Nimeni nu iti poate spune ce se va intampla daca nu iti dai demisia. In plus, oricat te-ai pregati, ceva nesteptat ti se va intampla oricum in viata. Sigur, este recomandat sa faci planuri, dar nu-ti fie frica sa te abati de la ele.

Flexibilitatea este o trasatura utila. Daca planurile nu se adeveresc, flexibilitatea te poate ajuta sa iti revii mai repede dupa o dezamagire.

Nu gasi timp pentru ceva, fa timp. Prioritizeaza lucrurile importante, facand timp pentru ele.