Îți urăști şeful pur și simplu? Aceasta ar putea fi cea mai mare piedică pentru cariera ta

  • 17 iul. 2017, 11:14
  • 791

Eşti genul de persoană care îşi urăşte şeful, chiar dacă nu ai avut contact direct cu el sau nu a interferat cu munca ta? Ai mare grijă, căci acest lucru ar putea fi cea mai mare piedică pentru cariera ta. Cel puţin aşa susţine Suzy Welch, autoarea mai multor cărţi despre succesul în management.

Suzy Welch avertizează persoanele de acest gen că şi dacă încearcă să pare subtile, de obicei şeful îşi dă seama că e displăcut întru totul.

"Am lucrat cu multe companii şi le-am dat sfaturi oamenilor legate de traseul lor în carieră, iar dacă ar fi să aleg un singur lucru care aproape sigur duce la o traiectorie descendentă ar fi ura faţă de şef", a precizat Suzy Welch pentru CNBC

Ea arată că astfel de persoane denotă o neîncredere şi o aversiune faţă de oricine ar fi la conducere, atitudine care nu duce la nimic bun.

În timp ce un angajat motivat de dovadă de entuziasm atunci când i se prezintă un proiect nou, cel care îşi urăşte şeful va reacţiona exact pe dos. În plus, va avea tendinţa să saboteze eforturile echipei.

Problema este că negativitatea are drept consecinţă scăderea productivităţii.

În fapt, chiar dacă o astfel de persoană poate avea rezultate bune pe termen scurt, nu e un jucător de cursă lungă. Motivul? Nu va fi capabil să relaţioneze cum trebuie, nici cu colegii, nici cu şefii şi nici cu clienţii.

Însă trebuie făcută o precizare. Nu intri în această categorie dacă doar uneori nu eşti de acord cu superiorul tău. Există, însă, oameni care au ideea fixă că tot ce face şeful e greşit şi simt o repulsie când aud de el.

Totuşi, astfel de persoane pot avea un avantaj: nu le convine să fie subordonaţi, aşa că pot deveni propriul lor şef. Se pare că acesta a fost şi cazul lui Steve Jobs, faimosul fondator al Apple, potrivit sursei citate.

Pe scurt, Suzy Welch are un sfat pentru toată lumea: orice ar fi, nu te lăsa atras în vortexul negativităţii!  

Unul din patru angajați are foarte mare încredere în angajator

Doar 24% dintre cei care au participat la studiul numit Barometrul încrederii angajaților români au foarte mare încredere în angajator.

Astfel, ne situăm mult sub media globală, de 46%, după țări ca Germania, China, SUA și Marea Britanie.

Se observă un nivel destul de redus al încrederii nu doar în angajator, ci și în șef și în echipă. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre respondenți au cea mai mare încredere în echipă.