Infoinvent – cea mai mare expoziție de invenții din Republica Moldova. Când și unde va avea loc

  • 10 nov. 2017, 9:30
  • 833

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei (AȘM), Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) și CIE ”Moldexpo”, organizează, în perioada 15-18 noiembrie, Expoziția Internațională Specializată ”INFOINVENT”. Evenimentul se va desfășura în incinta Pavilionului Central al Centrului Internațional de Expoziții ”Moldexpo”. Expoziția, aflată la cea de-a XV-a ediţie, este organizată cu susținerea Oficiului European de Brevete (OEB).

De la instrumente medicale inovative, ambalaje pentru produse lactate inofensive și inteligente, scaun pentru lucrul la PC, sistem de sterilizare a bancnotelor, balsam natural afrodiziac, mobilier în stil tradițional, troler-valiză, geantă cu baterie solară și adaptor cu acumulator de alimentare, colecție de încălțăminte pentru familie, produse vestimentare pentru copiii născuți prematur până la roboți inteligenți, asamblați manual, și imprimante 3D. Toate acestea, dar și alte zeci de invenții, proiecte inedite și produse creative vor fi prezentate în cadrul EIS ”INFOINVENT”.

La expoziție vor participa aproape 100 de instituții și întreprinderi, tineri creatori și inventatori din Republica Moldova, România, Portugalia, Croația, Cehia, Coreea de Sud, Taiwan, Turcia, Maroc, Indonezia etc., care vor prezenta la standurile expoziționale aproximativ 400 de invenții, produse/servicii inovative și creative, proiecte inovaționale și de inovare și de transfer tehnologic etc.

Lucrările participanților vor fi expuse la 5 compartimente: invenții, soiuri de plante și design industrial; produse și servicii inovative; proiecte de inovare și de transfer tehnologic; creația tinerilor și industrii creative.

Ceremonia oficială de deschidere a EIS ”INFOINVENT” va avea loc pe 15 noiembrie. La festivitatea de inaugurare se așteaptă participarea membrilor Guvernului, invitaților din cadrul Parlamentului, misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova cu sediul la Chișinău și mediului de afaceri, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și naționale din domeniul proprietății intelectuale, ai instituțiilor de cercetare și învățământ superior, inventatori, cercetători și tineri creativi. În cadrul expoziției se va desfășura și un program adițional de manifestări, care cuprinde conferințe, seminare și ateliere de lucru.

BizLaw este partener media al evenimentului. Mai multe informații despre EIS ”INFOINVENT” găsiți pe pe site-ul: www.infoinvent.md.