Iată câteva întrebări pe care să le pui la interviul de angajare pentru a obţine jobul dorit

  • 22 oct. 2018, 10:46
  • 889

Când ţi-ai propus să părăseşti actualul loc de muncă şi să găseşti unul nou, poate fi uşor să uiţi că interviurile de angajare sunt de fapt ”o stradă cu două sensuri”. În timp ce angajatorul îţi pune o serie de întrebări, ar trebui să ai în minte că este important şi ca tu să afli ce poate să îţi ofere noul angajator în aceste momente.

Dacă eşti pe punctul de a face o schimbare în carieră, iată nouă întrebări pe care ar trebui să ţi le pui mereu înainte să accepţi un nou loc de muncă, potrivit experţilor în recrutare citaţi de bustle.com.

”În cât timp trebuie să accept oferta?”

Când vine vorba de o schimbare atât de importantă, nu ar trebui să grăbeşti luarea unei decizii - cere întotdeauna câteva zile în care să reflectezi asupra acesteia.

”Care sunt orele de program?”

Nu toate locurile de muncă funcţionează în baza unui program de la 9 la 5, astfel că este important să întrebi care sunt aşteptările legate de program la un viitor post. S-ar putea să descoperi că există o politică de lucru de acasă în zilele de vineri, de pildă.

”Ce beneficii extra-salariale include pachetul de angajare?”

Dacă stai în cumpănă referitor la acceptarea unui nou loc de muncă - perioadele de vacanţe, concediul plătit, asigurarea medicală etc. - pot fi câteva criterii care să te ajute să alegi.

”Salariul este negociabil?”

Chiar dacă poate fi stresant să îţi negociezi salariul, este important să fii confortabil cu acesta - astfel că se impune o negociere dacă oferta angajatorului nu este ceea ce îţi doreşti.

”Cum pot avea un impact din acest rol?”

Dacă noul loc de muncă este cu adevărat potrivit pentru tine, nu îl vei vedea doar ca pe o modalitate de a-ţi plăti facturile, astfel că este important să întrebi cum poţi genera cel mai bun impact prin acesta.

”Există oportunităţi de creştere?”

Cel mai bun tip de loc de muncă este cel în care nu simţi că te plictiseşti sau că eşti blocat şi unde ai oportunitatea să înveţi şi să creşti cu ajutorul companiei - astfel, să întrebi în legătură cu oportunităţile de creştere în mod deschis va oferi o idee asupra aşteptărilor tale după câţiva ani în noul rol.

”Care sunt valorile companiei, misiunea acesteia?”

Fiecare companie îşi declară o misiune sau nişte valori, însă acestea nu sunt neapărat potrivite cu personalitatea ta - înainte să accepţi rolul într-o nouă organizaţie, asigură-te că eşti pe aceeaşi lungime de undă cu misiunea declarată a companiei.

”Cum îmi va fi evaluat succesul ca angajat?”

Să primeşti jobul e una, dar să îl păstrezi poate deveni dificil - de aceea este important să afli încă de la început cum îţi este măsurată performanţa în companie.

”De ce a părăsit postul persoana de dinaintea mea?”

O astfel de întrebare te ajută să afli ce caută angajatorul la următoarea persoană care va prelua postul, dar ar putea indica şi aspectele mai puţin plăcute ale postului.

Să găseşti un job care să ţi se potrivească nu înseamnă doar să te vinzi pe tine şi  talentele tale în timpul interviului - este important să pui întrebările potrivite, astfel încât să afli dacă jobul şi compania pot într-adevăr să te ajute să creşti; să nu faci compromisul unui post care nu îţi poate oferi ceea ce ai nevoie pentru dezvoltarea ta profesională.