Elon Musk primește comenzi pentru Cybertruck

  • 25 nov. 2019, 11:14
  • 686

Directorul Tesla, Elon Musk, a afirmat, sâmbătă, că deja au fost înregistrate 150.000 de comenzi pentru camionul electric Cybertruck, după prezentarea vehiculului la Los Angeles.

„146.000 de comenzi pentru Cybertruck până acum, 42% dintre oameni alegând motor dublu, 41% motor triplu şi 17% alegând motor simplu”, a scris Musk pe Twitter, adăugând că Tesla a primit comenzile fără să apeleze la reclame sau sponsorizări, transmite Mediafax.

Lansarea camionului Cybertruck, pe care Musk l-a descris ca fiind un camion în stil futuristic cu elemente cyberpunk, de tipul filmului Blade Runner, a devenit virală pe reţelele de socializare din întreaga lumea după ce geamurile vehiculului s-au spart în timpul unei demonstraţii.

Totuşi, aspectul general al camionului a îngrijorat Wall Street, astfel încât valoarea acţiunilor Tesla a scăzut cu 6% vineri, ceea ce ar fi dus la o pierdere de 768 de milioane de dolari pentru Elon Musk doar într-o singură zi.

După lansarea dezastruoasă, Musk a publicat pe Twitter o filmarea cu un test de succes a geamurilor vehiculului.

„Franz a aruncat o minge de oţel la geamurile Cybertruck chiar înainte de lansarea oficială”, a scris Musk, referindu-se la directorul de design, Franz von Holzhausen, care a spart geamurile în timpul prezentării în faţa publicului.

Imediat după ce geamurile s-au spart, Musk a putut fi auzit înjurând înainte de a spune că mai există „loc pentru îmbunătăţiri”.

Plasarea unei comenzi costă 100 de dolari, suma fiind total rambursabilă, potrivit companiei Tesla.

În plus, Tesla a anunţat că producţia pentru Cybetruck va începe în 2021, începând cu preţuri de la 39.900 sau 30.700 de lire sterline.