Doi moldoveni au inventat un aparat care vine să revoluționeze domeniului bărbieritului! „Avem pre-comenzi de peste 12.000 $”

  • 24 aug. 2017, 14:41
  • 907

Cei doi sunt originari din Nisporeni și sunt prieteni de mai bine de 15 ani. Bărbieritul cu lama, deseori lasă iritații, iar necesitatea constantă de a cumpăra spume sau geluri pentru ras dau bătăti de cap atât bărbaților, cât și femeilor. De aici a pornit și ideea unui aparat care să nu irite pielea, să lase o senzație plăcută după bărbierit și să reducă din  canditatea de produse chimice pe care le folosim zilnic.


„Aqua Jet Razor reprezintă viitorul bărbieritului curat și ecologic din punct de vedere al mediului înconjurator. Este și un produs economic avantajos pentru că nu este nevoie de a cumpăra geluri și creme de bărbierit, plus și prețul scăzut la lamelor față de competitori. E greu de imaginat senzația bărbieritului cu Aqua Jet Razor, când lamele sunt curățite necontenit de impurități cu ajutorul jetului de apă care vine prin interiorul aparatului de ras” susțin inventatorii Aqua Jet Razor.

Cei doi au povestit reporterului Bani.md că nu este atât de ușor să aduci un produs nou pe piață, să-l faci cunoscut și, mai ales, să convingi consumatorul să-l cumpere. Totuși, cei doi se arată optimiști că aparatul lor va reuși să reducă din deșeurile de pe urma multitudinii de produse pe care le folosim în domeniul frumuseții.


„Orice invenție care aduce o schimbare în „ritualurile” noastre de zi cu zi, este foarte greu de realizat. Foarte multă lume vrea să schimbe ceva, dar nu toți sunt gata să fie primii care acceptă și merg spre schimbare”, spune Constantin.

„La 15 august am pornit o campanie pe Kickstarter, iar la moment avem pre-comenzi în sumă de peste 12.000 de dolari. Mulți dintre cei care au pre-comandat produsul sunt chiar moldoveni, care fie sunt în țară, fie sunt peste hotare.

Oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată ne scriu mesaje de susținere și fac pre-comanda produsului. Este foarte placut să simțim că totuși suntem o națiune unită. Cele mai mari obstacole la moment sunt încercarea noastră de a aduce la cunoștința tuturor avantajele Aqua Jet Razor, cât e de ușor de instalat, de folosit și ce beneficii aduce, atât pentru sănătate și mediu, cât și din punct de vedere economic ”, spun cei doi.

Un alt impediment este faptul că mulți cred că se cer „donații”, însă conceptul de pre-comandă este de fapt altceva, spune Constantin: „ Noi cerem oamenilor care cred în Aqua Jet Razor și în noi să facă pre-comanda. Adică, dacă cineva decide să facă pre-comanda azi pe platforma Kickstarter, cumpărătorului i se iau banii din cont tocmai în octombrie, iar noi livrăm produsul în ianuarie”.

Dacă vă întrebați cât de ușor sau dificil este de utilizat acest aparat, cei doi ne dau asigurări că instalarea conectoarelor se face în câteva secunde, fără chei sau alte unelte. Odata ce conectoarele au fost instalate, cuplarea și decuplarea aparatului de ras se face cu o apăsare de buton.

Produsul este unul cu „acte în regulă”. Constantin și Victor au depus brevetul de invenții de lungă durată la Agenția pentru Proprietate Intelectuală, astfel, designul, modelul și marca Aqua Jet Razor este deja înregistrată.

La moment, produsul poate fi cumpărat doar online și nu se știe când vom găsi acest aparat de ras pe rafturile magazinelor din țară, însă cei doi susțin că primesc mereu oferte de colaborare din partea unor potențiali retaileri.

Inventatorii spun că mai au planuri pentru viitor, însă băieții țin în secret, deocamdată proiectele la care lucrează. Cert este că vom mai auzi de acești doi invetatori!