De ce nu sunt angajate mai multe femei în domeniul IT&C

  • 29 nov. 2016, 16:57
  • 1 632
  • 1

Exista meserii care sunt practicate mai ales de catre barbati, cum ar fi cea de militar, politist, pompier sau aviator, insa totusi ponderea femeilor a inceput sa creasca treptat in diverse domenii.

Potrivit ultimelor studii, deseori barbatii nu isi doresc o colega de birou, ci un coleg de sex masculin. Cu toate eforturile autoritatilor, a universitatilor de prestigiu, dar si a firmelor, destul de putine reprezentante ale sexului frumos au acces la domeniul IT, de pilda.

Motivul, spun expertii, ar fi acela ca barbatii nu se simt prea incantati sa le aiba in preajma pe doamne. Potrivit unui studiu realizat de BCS (British Computer Society), in acest moment, femeile reprezinta cam in jur de 18% din profesionistii IT, precizeaza The Cartered Institute for IT.

Aceasta cifra se afla chiar in scadere fata de anii precedenti, iar cele mai noi date au indicat nevoia de personal feminin in domeniul IT. De pilda, in jur de 80 % din membrii BCS au afirmat ca domeniul tehnologic ar putea sa fie influentat in bine de prezenta doamnelor si domnisoarelor.

BBC arata ca in cadrul studiului, femeile si-au votat mai mult reprezentantele, insa doar 6,7 din 10 dintre barbati au raspuns afirmativ la aceasta propunere fata de circa 89% dintre femei.

Peste de 30% din companii angajeaza cel mult cinci femei in staff-ul IT!

Expertii BCS sustin ca aceasta reticenta a barbatilor din domeniul tehnologic fata de prezenta femeilor este destul de prezenta in multe companii de pe piata.

De exemplu, numai 4 procente dintre barbatii care activeaza in IT au afirmat ca femeile au parte de un tratament corect, atunci cand vine vorba de promovarea profesionala.

Referitor la valoarea salariului, datele arata ca in jur de 58% dintre femei considera ca barbatii castiga mai bine decat ele. Mai mult, numai un procent dintre barbati sunt de parere ca reprezentantele sexului frumos au venituri salariale mai mari decat ei.