De ce ai merita mai multe beneficii la job și cum poți să le obții

  • 15 feb. 2018, 11:28
  • 1 056

De multe ori ne preocupă foarte tare ce beneficii avem în compania în care muncim și ce ar putea să facă în plus pentru noi angajatorul. Nu vorbesc acum de cei care sunt veșnic nemulțumiți și care apreciază întotdeauna ce au alți angajați de la alte companii, sau cărora dacă le dai un birou roșu sunt nemulțumiți că nu e galben! Vorbesc de cei care înțeleg de ce compania ar trebui să le ofere mai multe beneficii.

Am observat că sunt angajați care consideră că merită mult mai mult, însă nu știu cum să facă astfel încât să obțină! Ce pot să vă spun cu siguranță este că o companie va investi mai mult în beneficii pentru angajați dacă va observă preocupare din partea angajaților și implicare în ceea ce fac. Dacă angajații vin la job și doar își respectă “fișa postului” cu strictețe, cu siguranță angajatorul nu va fi foarte dornic să se implice mai mult. Însă dacă din partea angajaților vor există inițiative sau dacă vor există rezultate și paralel față de cele din obiectivele stabilite, atunci cu siguranță că angajatorul va dori să-și păstreze angajații cât mai mult oferindu-le beneficiile dorite.

Iată câteva idei prin care voi că angajați aveți mai multe șanse pentru beneficii pe care nu le-ați negociat în contract:

  1. Încercați să nu vă plangeti când aveți o problema și să “împărtășiți” această nemulțumire cu alți colegi. O persoană care vine cu o rezolvare a unei situații către șeful direct, va avea mai mult respect și mai mare admirație din partea lui.
  2. Creați o atmosfera pozitivă în jurul vostru și încercați să fiți optimiști când vine vorba de orice situație de la birou. Dacă nu aveți scaunul dorit, sau mouse-ul roșu cerut de 10 ori până acum nu înseamnă că e neapărat vină companiei, ci poate a persoanei care se ocupă cu aprovizionarea și care e super-încărcată. Iar în cazul acesta va puteți pune în locul ei și să veniți cu o soluție care să resolve situația.
  3. Implicați-va într-un proiect care să crească ori productivitatea, ori implicarea , ori motivarea colegilor ! Șefilor voștri le vor plăcea astfel de proiecte și vor remarca cu siguranță faptul că aveți potențial și meritați mai multe! Și mai ales că nu sunteți un simplu angajat!
  4. Ajutați-vă colegii! Veți da dovadă de implicare și de spirit de echipă, iar asta va demostra, în primul rând, că puteți fi un om de baza în companie!
  5. Nu fiți falși și nu exagerați! Aceste atitudini se observă cel mai ușor și credeți-mă că până la urmă orice ați face prima impresie nu se uită.

Toți acești mici pași împreună bineînțeles cu rezultatele voastre bune nu au cum să nu vă ajute la obținerea unor beneficii din partea companiei!