De ce a trăit acest cuplu într-o rulotă în parcarea companiei pentru care lucrau timp de doi ani

  • 2 iun. 2017, 13:47
  • 3 608
  • 2

Când Pete D’Andrea a obţinut un loc de muncă la Google, el şi soţia sa Kara au dorit să evite plata chiriei în Sillicon Valley, loc în care o astfel de cheltuială este exorbitantă, relatează Business Insider. Cei doi tineri au decis să se mute în parcarea de la Google.

Cu sprijinul ofiţerilor de securitate din campus, cuplul a reuşit să locuiască într-o rulotă vreme de doi ani. Astfel au reuşit să economisească 80% din venituri. “La început ofiţerii de pază au înconjurat rulota, iar apoi le-am explicat că vrem să locuim aici,” povesteşte Kara D’Andrea.

Soţul său, Pete, spune că pe vremea când locuiau în campus la Google aveau mai mereu musafiri. “Oamenilor le plăcea să vină pe la noi, cred ne simpatizau mulţi.”

Cum au ajuns să locuiască într-o rulotă? “Locuiam în Chicago şi am hotărât să plecăm într-o super aventură, aşa că am vândut tot ce deţineam.”

Kara D’Andrea povesteşte că tatăl său a fost, la acea vreme, consternat de ideea celor doi.

Cei doi tineri au transformat o rulotă într-un spaţiu de locuit foarte simplu, folosind soluţii ieftine şi la îndemână. “Folosim o saltea de la Ikea pe post de pat”, explică Pete D’Andrea. Rulota pe care au cumpărat-o cu 1.900 de dolari este însă foarte veche, iar componentele de schimb, în caz că se strică ceva, sunt greu de găsit.

“În momentul în care am decis să renunţăm la viaţa în Chicago, Pete tocmai terminase un MBA şi am hotărât să mergem oriunde se găseşte o slujbă bună”.

De când au adoptat acest stil de viaţă, la care recunosc că nu le-a fost uşor să se adapteze, mai cu seamă din pricina spaţiilor meschine, au reuşit însă să economisească 80% din venituri. 

“Acum iubesc acest stil de viaţă, avem multe amintiri legate de felul în care am trăit aici. Stresul unei ipoteci este mult mai mare”, spune Kara D’Andrea.