Cuplul din Moldova care crește fructe și legume vândute pe abonament

  • 28 oct. 2019, 16:04
  • 2 274

Cresc cele mai diverse soiuri de legume şi verdeţuri, iar mai apoi le vând în bază de abonament.

Vorbim despre soţii Gori din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, care şi-au transformat dorinţa de a mânca fructe şi legume cât mai sănătoase, într-o afacere de familie, transmite publika.md.

Coşul cu produse este distribuit săptămânal şi conţine tot ceea ce se găseşte în grădină în momentul livrării. Un abonament lunar costă în jur de 600 de lei.

"Ooo, iată m-am şi udat."

Soţii Gori cultivă legume de diferite soiuri aduse din 20 de ţări pe aproximativ 30 de ari. Unele verdeţuri nici nu sunt cunoscute la noi.

"Spanac, tomatino, fiuzales. Salate diferite. Muştar, rucola. Avem de două feluri", a declarat Valeriu Gori antreprenor satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi.

"Ocra nu este tradiţională pentru Moldova. Spanacul, mangoldul. Cheilul de vreo doi ani de zile îl introducem în Moldova", a declarat Nadejda Gori antrprenoare satul Gura Bîcului raionul Anenii Noi.

Pentru a evita să meargă la piaţă cu produsele pe care le cresc în grădină, soţii şi-au format o bază de clienţi, cărora le livrează câte un coş plin cu legume, în fiecare săptămână.

"Pentru consumator este foarte bine pentru că el îşi asigură un coş cu produse care este necesar pentru familia lui. Noi convenim la început, dacă cineva are restricţii şi nu poate să mănânce o legumă noi o înlocuim."

Pentru a diversifica coşul cu produse livrate, femeia pregăteşte şi conserve pe care le pune la dispoziţia consumatorilor. Preţul acestora variază între 40 şi 70 de lei.

"Tradiţionalul gogoşar.Salata de roşii cu castraveţi şi ceapă. Avem vânăta coaptă. Asta e noutatea anului. tomate cu adjică", a declarat Nadejda Gori antrprenoare satul Gura Bîcului raionul Anenii Noi.

Cei care locuiesc la oraş salută ideea acestor fermieri şi spun că îşi doresc să mânânce legume sănătoase pe care nu întotdeauna le găsesc la piaţă sau magazin.

"Cât ar costa, nu-i problemă, aş achita. Decât în marketuri."

"Totul este proaspăt, de casă. -Cât aţi fi disponibilă să achitaţi pentru un astfel de coş cu legume. - Nu ştiu.Acum toţi vor să cumpere legume de la oamenii care vin din sate."

Pe viitor, soţii Gori îşi doresc să obţină certificatul de calitate care ar demonstra că produsele pe care le cresc în grădină sunt eco, astfel încât acestea să poată ajunge şi la consumatorii de peste hotare.