Cum să o iei de la zero când îți dai seama că jobul nu ți se potrivește

  • 30 nov. 2017, 9:22
  • 1 450
  • 1

Indiferent de vârsta pe care o ai, dacă simți că ai un job nepotrivit, reconversia profesională este soluția. Trebuie să fii înarmat cu multă răbdare și să te ghidezi după un plan construit de la bun început.

Ca să te ajutăm în situația în care te-ai decis să faci o schimbare a carierei, ne-am gândit că ți-ar fi utile câteva sfaturi pe care le poți urma ca să ajungi la destinația dorită.

Identifică domeniul potrivit

Pentru că îți va fi destul de greu să mai dai înapoi dacă ai luat decizia de a te reprofila, trebuie să acorzi o mare atenție noului domeniu pe care vrei să-l alegi. Alege cu atenție viitorul job în funcție de abilitățile sau pasiunile pe care le ai.

Analizează propriile abilități

Ca să îți alegi un anumit domeniu este bine să te pornești de la anumite abilități, calități sau pasiuni pe care le ai deja, așa vei fi sigur că noul job va fi pentru tine.

Prospectează piața muncii

Consultă datele statistice din piața muncii sau site-urile de joburi, acestea ar putea să te pună la curent cu cele mai căutate joburi, cei mai potriviți angajatori sau domenii în care se oferă cele mai mari salarii. Însă nu te lăsa dus de val către o anumită industrie doar pentru că oferă venituri salariale mari, doar știi că salariul te motivează doar pe termen scurt.

Caută taininguri de specialitate care ar putea să te ajute

Dacă ai găsit deja domeniul potrivit pentru tine, pune-te pe treabă, și începe cu căutarea cursurilor de specialitate sau programe de training care ar putea să te ajute în viitoarea profesie.  

Adresează-te unui recrutor

Un recrutor cu experiență cu siguranță s-a confruntat cu astfel de situații, de aceea nu ezita să apelezi la o astfel de persoană care știe în ce direcție să te orienteze sau să te sfătuiască cu anumiți pași pe care îi poți urma.

Nu te da bătut și ai răbdare

Trebuie să fii pregătit din mai multe puncte de vedere atunci când iei o astfel de decizie, ținând cont că dacă ai ales un domeniu care e departe de ce cel în care ai activat până acum, o să ai nevoie de anumite cursuri de specializare de lungă durată.

 

Așadar, dacă ai decis că industria în care lucrezi nu este potrivită pentru tine, nu aștepta, pune-te la treabă, ai un drum lung de parcurs.