Cum poţi să câştigi 1.000 de dolari de la Google

  • 20 oct. 2017, 15:34
  • 3 193

Google a lansat un program prin intermediul căruia va oferi o recompensă de 1.000 de dolari pentru fiecare problemă de securitate descoperită la aplicaţiile Android. 

Programul se numeşte Google Play Security Reward. Prin intermediul acestuia, compania va plăti 1.000 de dolari pentru fiecare vulnerabilitate de securitate descoperită în cadrul aplicaţiilor de Android. 

Pentru acest proiect, gigantul IT a încheiat un parteneriat cu HackerOne, o organizaţie specializată în oferirea de recompense pentru semnalarea acestor gen de probleme.

Scopul este acela de a depista problemele grave de securitate în aplicaţiile pentru telefoanele ce funcţionează cu sistemul de operare Android al Google, precum executarea de cod maliţios de la distanţă, descărcarea forţată a unei aplicaţii compromise ori preluarea controlului asupra unui dispozitiv mobil, potrivit gadgets.ndtv.com.

Deocamdată, programul este disponibil doar pe bază de invitaţie, fiind incluse în acest moment un număr limitat de aplicaţii, printre care se numără Alibaba, Dropbox, Duolingo, Tinder şi Snapchat.

Trebuie menţionat că Google nu se va ocupa şi de rezolvarea problemelor semnalate, ci va pasa această responsabilitate dezvoltatorilor de aplicaţii Android.