Cum îți asiguri locul de muncă dorit în 2017: cele mai bune ponturi

  • 6 ian. 2017, 16:39
  • 940

Daca te gandesti ca in 2017 sa iti schimbi locul de munca si sa te angajezi in jobul mult visat trebuie sa stii ca va fi nevoie sa pui in practica cateva actiuni. Iata ce trebuie sa faci anul acesta pentru a-ti asigura jobul dorit, scrie PayScale.

Pune accent pe socializare

Cautarea unui job poate deveni o sarcina serioasa si complexa, asa ca este important sa te concentrezi pe lucrurile care dau rezultate. Cel mai bine este sa lasi pentru final aplicarea la joburi in mediul online, pentru ca exista posibilitatea ca CV-ul tau sa nu fie nici macar citit.

Cel putin 60% dintre joburi sunt gasite prin recomandari, asa ca este important sa intri in contact cu prieteni, familie, fosti colegi de facultate si persoane care fac parte din tot felul de asociatii. Astfel, ai sanse mari ca unul dintre cei de mai sus sa iti ofere un pont legat de joburi disponibile.

E ca si atunci cand un prieten iti recomanda un restaurant, cu siguranta vei avea mai mare incredere decat intr-o recenzie oarecare. De asemenea, prin intermediul cunostintelor ai sanse mari sa afli despre joburi care nu sunt promovate catre marea masa de candidati.

Priveste-te prin ochii angajatorului

Multi dintre angajatori vor da cautare pe Google dupa numele tau, ca parte a procesului de verificare pentru recrutare. Asigura-te ca esti la curent cu toate lucrurile pe care le pot gasi pe Internet si pregateste-ti explicatiile pentru a justifica acele informatii, fie ca sunt pozitive sau negative.

In plus, cauta sa imbunatatesti rezultatele care apar in urma cautarii numelui tau in mediul online.

Tinteste sus

Daca esti in situatia in care iti cauti un job desi esti inca angajat, inseamna ca esti norocos sa ai parte de o foarte mare libertate. Foloseste-te de aceasta pentru a-ti seta obiective marete, care vor duce la un pas inainte in cariera, nu doar la o schimbare de job.

De asemenea, gandeste-te la lucrurile care iti plac cel mai mult la locul de munca actual, dar si la cele care iti displac. Gandeste-te ce ti-ai dori sa faci peste cinci ani, daca nimic nu ti-ar sta in cale.

Asa cum spune Sheryl Sandberg de la Facebook - "Ce ai face daca nu te-ai teme de nimic?".

Identifici competentele care iti lipsesc

Dupa ce ti-ai fixat un obiectiv maret, cel mai probabil vei cobori cu picioarele pe pamant destul de repede. Motivul? Acela ca realizezi ca, de fapt, sunt multe lucruri care se pun intre ce esti acum si ce iti doresti sa devii.

Insa chiar si asa nu trebuie sa renunti din cauza acestor lacune, ci cauta sa identifici abilitatile si competentele pe care trebuie sa le dobandesti pentru a urca pe scara ierarhica.

Cunoaste-ti valoarea pe piata

Daca esti angajat intr-o functie de ceva timp, orice oferta salariala mai mare pe care o vei primi la noul loc de munca va reprezenta o imbunatatire. Cu toate acestea, nu te gandi ca acea marire este tot ceea ce iti poti dori.

Cel mai bine este sa arunci o privire in piata si sa vezi cat de valoroase sunt abilitatile pe care le ai si apoi sa ceri angajatorului salariul pe care il meriti.