Cu cât au crescut salariile de la începutul anului 2017

  • 13 iun. 2017, 14:13
  • 706

Incasările la bugetul de stat în primele 4 luni ale anului curent au însumat aproximativ 16 miliarde de lei, adică cu 16 la sută mai mult decât în aceași perioadă a anului precedent.

În cadrul conferiței de presă saptămânale  a PDM , ministrul Economiei, Octavian Calmîc a spus că s-au majorat cheltuielile bugetare. În primele luni ale anului curent am avut o creștere semnificativă impunătoare a exporturilor cu 26 la sută comparativ cu cea a  anului precedent.

"Salariu mediu lunar înregistrat în economia națională în primele luni ale anului curent s-a majorat, acesta fiind în prezent la 5.219 lei ceea ce este aproximativ cu 12,3 la sută mai mare decât în aceași perioadă a anului precedent sau cu 6,7% în termeni reali.

O aceași creștere a fost înregistrată și la pensiile medii lunare care au atins nivelul de 1.055 lei, fiind o creștere de 16 la sută.

O atenție deosebită se atrage investițiilor și îmbunătățirii climatului investițional în Republica Moldova.

Suntem convinși că prin acțiunile Guvernului și cu suportul colegilor din PDM vom putea să asigurăm implementarea tuturor politicilor economice, politicilor sociale de susținere a păturilor social vulnerabile dar si a reformelor orientate spre business", a comunicat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

În Republica Moldova s-a constatat că există toate premisele de creștere econimică pe parcursul anului 2017, lucru care a fost confirmat de experții naționali cât și cei internaționali.