Consiliul Concurenței caută juriști. Care sunt condițiile de angajare

  • 14 sept. 2017, 13:55
  • 731

Astfel, Consiliul Concurenței are nevoie de controlori de stat în Direcția Juridică. Persoanele interesate trebuie să aibă studii juridice superioare. Pentru acest post, candidații pot aplica chiar dacă nu au experiență în domeniu sau au lucrat un an în domeniul juridic sau administrarea publice. Printre sarcini se numără elaborarea politicilor, coordonarea, monitorizarea şi evaluarea privind implementarea acestora, asistenţa juridică, metodică şi practică la avizarea proiectelor actelor normative. La fel, va trebui să prezinte propuneri şi proiecte de acte normative de perfecţionare a legislaţiei cu privire la protecţia concurenţei, publicitate şi a mecanismului ei de realizare etc.

Consiliul Concurenței mai are nevoie și de controlor superior de stat în Direcția juridică. De la candidați se cere să aibă studii superioare complete și un an de experiență profesională în domeniul juridic sau administrare publică. Candidații trebuie să posede cunoștințe în domeniul administrației publice, a actelor legislative și normative ce reglementează domeniul protecției concurenței, dreptul material și procesual, legislația Uniunii Europene în domeniul protecției concurenței. La fel, trebuie să cunoască tratatele internaționale ale Republicii Moldova aferente domeniul protecției concurenței.

În cadrul unei intâlniri cu jurnaliștii, președintele Consiliului Concurenței, Viorica Cărare, a declarat că, de obicei, angajatorii cer experiență de la candidați. Acest lucru nu se întâmplă și la Consilul Concurenței. Și asta pentru că este preferabil să angajeze persoane care vin direct de pe băncile facultății, ca să fie instruite în stilul Consiliului.