Companiile de agricultură ecologică din Moldova participă la expoziția „BioFach 2019”

  • 15 feb. 2019, 11:24
  • 441

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, companiile de agricultură ecologică din Moldova participă, în perioada 13-16 februarie 2019, la cea mai mare expoziție de comerț cu produse ecologice din lume, „BioFach 2019”, ce se desfășoară la Nürnberg, Germania.

Prestigiosul târg de alimente ecologice – BIOFACH, este la cea de-a XXX – a ediție și este considerat o poveste de succes remarcabilă. Expoziția a fost organizată pentru prima dată în anul 1999 și a reunit până la 1.276 de expozanți și peste 15.384 de vizitatori.

Companiile agricole certificată ecologic din țara noastră vor oferi potențialilor clienți din sute de țări oportunitatea de a cunoaște gustul produselor alimentare ecologice moldovenești. Alimentele  ecologice expuse la BioFach trebuie să corespundă standardelor ecologice ale Uniunii Europene.

Potrivit organizatorilor, organic este mai mult decât o etichetă sau o certificare: organice înseamnă calitate și convingere - pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturii, iar expoziția este locul în care oamenii împărtășesc interesul lor pasionat de alimente ecologice, se cunosc reciproc și fac schimb de opinii, devenin astfel, o platformă eficientă de comunicare și modelare a viitorului în sector.

În acest an, la târg sunt așteptați peste 3.200 de expozanți de produse ecologice și circa 50.000 de vizitatori.

Pentru producătorii din țara noastră evenimentul este o oportunitate de a cunoaște alți producători ecologici, a cunoaște piața și a iniția potențiale parteneriate.