Cine sunt partenerii evenimentului Tech Village, ce susțin dezvoltarea antreprenoriatului

  • 20 aug. 2018, 17:09
  • 607

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) este un fond regional în valoare de 150 de milioane de dolari, un pionier în Ucraina și Moldova, cu mai mult de două decenii de experiență de succes, investind în întreprinderi mici și mijlocii. WNISEF a fost finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). În 2015, WNISEF a lansat un program în valoare de 35 de milioane de dolari, axat pe promovarea exporturilor, dezvoltarea economică locală, investițiile de impact și leadership economic. WNISEF finanțează programe inovatoare, de mare impact, orientate spre reforme și își propune să sprijine Ucraina și Moldova în această perioadă critică prin dezvoltarea unei politici economice solide și a conducerii.

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție de stat organizată pe baza cooperării private și statale în implementarea politicii industriei vitivinicole, creată ca urmare a reformei legislative a industriei vitivinicole. Printre obiectivele principale ale ONVV se numără diversificarea prețurilor și promovarea vinurilor moldovenești cu ajutorul programului național al industriei vinicole „Vinurile Moldovei: o legendă vie”.

Tech Village este un proiect ambițios cu rezultate promițătoare pentru cele 50 de start-up-uri din Republica Moldova, România și Ucraina, care se vor întâlni cu 50 de investitori din Europa. Orice altă informație poate fi găsită pe site-ul evenimentului: www.techvillage.md.

Prima ediție Tech Village, desfășurată în premieră în Republica Moldova, este organizată de către Seed Forum Moldova (IHUB Chisinau), cu suportul Asociației Companiilor TIC din Moldova, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională/USAID Moldova și Guvernului Suediei/Embassy of Sweden in Chisinau în cadrul Proiectului „Centrul de Excelență în Domeniul TIC”, Tekwill, Western NIS Enterprise Fund, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) și XY Partners.