Cinci metode simple prin care scapi de stres

  • 27 mai 2019, 11:24
  • 1 250
  • 5

Stresul devine o problemă din ce în ce mai importantă pentru majoritatea oamenilor. Aproximativ 66% din bărbați și femei consideră că presiunea de la muncă este factorul principal. Există însă și soluții.

Volumul de stres semnificativ cu care ne confruntăm cu toții are consecințe foarte grave pe termen lung. Oboseala și lipsa unui somn de calitate sunt doar primele consecințe, dar afecțiunile de care s-ar putea să suferi pe termen lung din cauza stresului sunt mult mai grave. În contextul în care problemelor de la muncă se adaugă dificultăți financiare, probleme în relație și nu numai, provocările zilnice sunt din ce în ce mai dificile.

Pe marginea acestui subiect, și-a exprimat opinia Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză. Ea atrage atenția asupra faptului că, prima etapă este să conștientizăm că avem o problemă. Riscăm să percepem o problemă ca fiind mai stresantă decât pare la prima vedere, iar, în definitiv, starea pe care ți-o crează un eveniment este cea mai importantă. Este mai puțin relevant dacă pericolul este real sau totul este doar în mintea noastră.

"Stresul este de fapt o parte importantă a evoluţiei omenirii ajutându-i pe strămoşii noştri să supravieţuiască. Eliberarea de adrenalină adusă de un atac iminent din partea unor animale carnivore de dimensiuni mari i-a ajutat, de exemplu, pe strămoşii noştri să se pregătească pentru luptă şi fugă, iar acest gen de stres încă ne aduce beneficii şi astăzi.

Dar lumea modernă a adus cu sine un stres continuu asupra corpului și minții noastre – și există voci care consideră că încă nu suntem pregătiți să facem față acestei schimbări. Mai mult decât atât, contrar opiniei populare, nu orice stres este rău, ci fiecare persoană are propria toleranţă la felurile variate de factori de stres. Cheia este să ne ştim gradul de toleranţă, cunoscându-ne semnalele negative atunci când stresul ne atinge punctele critice", a explicat psihoterapeutul Angela Nuţu.