Cel mai bun răspuns pe care îl poți da la o întrebare cheie din interviul de angajare

  • 27 oct. 2016, 17:56
  • 796

La o concurență atât de mare pe piața forței de muncă, dacă CV-ul tău a fost selectat și ai fost chemat la interviul de angajare, este cazul să profiți la maximum de această oportunitate. Oricât te-ai strădui, este puțin probabil ca lucrurile să decurgă perfect, mai ales dacă simți o presiune și o tensiune legate de acest interviu.

Cu toate acestea, este foarte important să te concentrezi pe aspectele esențiale. Iar unul dintre acestea este o anumită întrebare pe care ți-o pune angajatorul, fiind foarte atent la răspunsul pe care îl vei da. Această întrebare este: „Ce poți să-mi spui despre tine?”

La o primă vedere, este o întrebare extrem de simplă, căci cine te cunoaște mai bine decât tine? Totuși, dacă nu știi cum să formulezi răspunsul corect, s-ar putea să fii depunctat suficient de mult încât să fii eliminat din cursa pentru jobul dorit.

În schimb, dacă ești pregătit și dai un răspuns bun la această întrebare, îți vei întări poziția în cadrul interviului și vei putea să te „vinzi” mai ușor.

Așadar, care este cel mai bun răspuns la rugămintea angajatorului de a spune ceva despre tine?

Ce trebuie să faci este să te asiguri că îi spui persoanei din fața ta în ce fel experiența și abilitățile tale personale și profesionale te fac să fii cel mai potrivit candidat pentru poziția la care ai aplicat.

Din acest motiv, elimină din start să vorbești despre orice detaliu care nu are legătură cu oportunitatea ta la acest job.

Ca să îți fie și mai ușor, iată câteva puncte pe care ar trebui să le acoperi în răspunsul tău, însă fără să vorbești mai mult de 1-2 minute pe acest subiect:

  • Ce studii ai absolvit
  • Un rezumat al experienței profesionale
  • Ultimul job: în ce domeniu, responsabilitățile tale și o realizare importantă pe care ai avut-o în acea organizație
  • Motivul pentru care îți dorești să obții acest job

Partea bună este că vei primi această întrebare, astfel încât poți să exersezi din timp răspunsul și să-l impresionezi din start pe angajator.