Cei mai bine cotaţi 20 de CEO din America

  • 5 sept. 2016, 15:37
  • 1 533

Nu-ţi suporţi şeful la muncă? Încearcă să obţii un job la Facebook, LinkedIn sau Apple. Angajaţii de la aceste companii au trei dintre cei mai iubiţi CEO-i din America. Această concluzie reiese din noul clasament al Glassdoor, o platformă online despre joburi şi carieră.

Cei mai bine cotaţi CEO-i din 2016 au fost evaluaţi în mod anonim de angajaţii companiilor în urma unui sondaj online. Pentru a fi eligibil, fiecare CEO trebuie să conducă o companie care are cel puţin 1000 de angajaţi, să aibă cel puţin 100 de evaluări pozitive şi să existe o analiză a companiilor realizată între mai 2015 şi mai 2016, scrie businessinsider.com

Pe primele locuri, în ordinea celor mai mari ratinguri cu 99% sunt poziţionaţi Bob Bechek de la Bain & Company, Scott Scherr de la Ultimate Software şi Dominic Barton de la McKinsey & Company.

Mark Zuckerberg (Facebook) se află pe poziţia a patra, cu 97%. „Mark Zuckerberg este fenomenal! Are o echipă de leadership minunată. Este foarte deschis. Compania oferă o serie de beneficii suplimentare. Este foarte plăcut să lucrezi în echipă“, spune un angajat al companiei.

Pe locurile 5 şi 6, se află, cu 97%, Marc Benioff de la Salesforce şi Jeff Weiner de la LinkedIn. "Îmi place libertatea pe care managerii ne-o oferă pentru a ne asuma riscuri mari. În plus, CEO-ul este un lider excepţional", spune un marketing manager din cadrul LinkedIn.

Pe următoarele locuri, cu 96% se regăsesc Sundar Pichai (Google), Tim Cook (Apple), Joseph R. Sivewright, (Nestlé Purina PetCare) şi Jim Whitehurst (Red Hat).

"Leadership vizionar, produse interesante, un brand foarte bun, beneficii suplimentare,  focalizare pe creşterea şi dezvoltarea , angajaţilor“, spune un angajat al Google.

"Mulţi lideri buni, în special la nivel de top management. Foarte mulţi oameni inteligenţi", spune  un software engineering manager de la Apple.

Cu un rating de 95%, pe locurile următoare se situează David S. Taylor (Procter & Gamble), John Legere (T-Mobile),  John B. Veihmeyer (KPMG), Mark Weinberger (EY), Jack Little (MathWorks), Alex Gorsky (Johnson & Johnson), Lynsi Snyder (In-N-Out Burger), Aron J. Ain (Kronos Incorporated), Charles C. Butt (H E B) şi Shantanu Narayen (Adobe)