Ce trebuie sa stii inainte de a-ti transforma hobby-ul in afacere

  • 3 aug. 2017, 13:46
  • 1 098

Calitatea muncii este direct proportionala cu pasiunea implicata in activitate si efortul depus in realizarea obiectivului. Tocmai de aceea, nu este de mirare ca antreprenorii sau, in general, cei care reusesc sa atinga culmile succesului sunt cei care muncesc din pasiune.

Cu toate acestea, indiferent daca vorbim despre pasiune culinara, gaming, desen sau artizanal, materialele sunt scumpe si timpul este limitat. Chiar daca pasiunea ne impinge spre o constanta auto-dezvoltare si spre rezultate impecabile si uluitoare, inainte de a ne avanta intr-o afacere 100% bazata pe hobby, pe pasiunea noastra trebuie sa punem cap la cap aspectele care vor determina succesul afacerii noastre.

1. Inainte de a-ti transforma hobby-ul in afacere trebuie sa stii clar de cati bani ai nevoie
Trebuie sa te poti sustine financiar chiar din primul moment in care te-ai hotarat sa pui bazele afacerii. Indiferent daca ai familie sau esti singur, stai in chirie sau propria casa, trebuie sa iei in considerare de cati bani ai nevoie pentru a trai si de cat bani ai nevoie pentru a pune afacerea pe picioare. Cei mai multi antreprenori nu-si dau demisia din momentul in care s-au vazut cu afacerea infiintata in acte.

Trebuie sa ai banii necesari pentru a investi constant in afacerea ta, pana cand devine un mod de a iti sustine existenta fara ajutor extern, ori al unui al doilea job. Practic, primul punct pe care trebuie sa il atingi pe hartie sunt bugetele, din cat poti supravietui si cat poti investi in afacerea ta?

2. Cat de flexibil esti?
Fiecare muzician, artist, scriitor stie cum e sa depui efort constant pentru a te imbunatatii, insa exista o diferenta majora intre ce isi doreste publicul, ce se vine pe piata si ceea ce considera cunoscatorii arta. Sa fim sinceri, nici Vangh Goh si nici Monet nu au fost prea apreciati la vremea lui, insa nu trebuie sa fie la fel si cazul tau.

Daca stii ca iti poti calca putin pe inima si te poti adapta la cererea pieteii atunci nu ar trebui sa intampini probleme. La finalul zilei conduci o afacere, hobby-ul tau nu mai este arta, este o resursa din care tu traiesti.

3. Esti pregatit pentru feedback negativ?
Cati oameni atatea opinii, preferinte si moduri de a privi calitatea unui lucru, ori munca pe care o depui. Asadar, unii te vor complimenta iar altii iti vor spune ca ceea ce faci tu nu scuza pretul. Trebuie sa ai mereu in minte doua lucruri valoarea muncii tale, calitatea ei si dorinta de a multumii mereu clientul. Trebuie sa fii pregatit pentru retusuri si pentru modificari, atunci cand primesti feedback negativ.

Daca te poti adapta in functie de feedback, de cerere si ai suficienta energie pentru a munci mai mult ca niciodata pentru cativa ani, atunci esti pregatit sa iti transformi hobby-ul intr-o afacere!