Ce se va întâmpla cu Arena Chișinău?

  • 17 iun. 2019, 14:41
  • 425

Vor continua lucrările de construcție a Arenei Chișinău? Este întrebarea la care noul ministru al Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, nu are, deocamdată, un răspuns.

„Nu pot să vă spun până nu va fi o analiză foarte clară”, a declarat oficialul după ce a fost prezentat echipei de la minister.

„Am discutat acest lucru și în cazul comisiei parlamentare. Se va face o cercetare serioasă cu privire la situația de acolo. Va fi creată o comisie parlamentară de investigație. Problema cea mai mare este a transparenței. Este clar că s-a făcut prin abuz. Sunt terenuri care puteau fi lucrate, se putea face altceva acolo”, a spus Liliana Nicolăescu-Onofrei.

În aprilie 2019, responsabilii de la Ministerul Economiei anunțaseră că arena este gata în proporție de 65%. Constructorii au dat atunci asigurări că se vor încadra în termen și că primul complex polivalent din țară va putea fi inaugurat pe 14 octombrie 2019.

Potrivit contractului de parteneriat public-privat, construcția complexului ne va costa 43 de milioane de euro. Banii vor fi investiți de compania „Summa”, dar trebuie returnați în 12 ani. Asta în afară de contribuția inițială a statului de peste 200 de milioane de lei și un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni. Totodată, potrivit contractului, Arena trebuie să fie gata într-un an de la primirea autorizației de construire.