Ce mesaje au primit juriștii de Ziua profesională

  • 19 oct. 2017, 13:04
  • 2 023

uriștii din Republica Moldova sărbătoresc astăzi Ziua profesională. Cu această ocazie, conducătorii mai multor instituții le-au adresat mesaje de felicitare. Ce urări au primit juriștii, vedeți mai jos.

Mihai Poalelungi, președintele CSJ: Vouă, celor care sprijină, prin activitatea lor, cursul corect al societății și care au ca ideal dreptatea, celor care încercați să realizați valorile preeminenței dreptului, respectării drepturilor omului și democrației, și care procedați astfel necondiționat, fără a renunța la crezul vostru, vă urez, în numele Curții Supreme de Justiție, împliniri și putere de muncă. Iubiți-vă profesia, onorați-o și răspândiți binele în societatea noastră. Cultivați cinstea și buna-cuviință. Demonstrați noblețea profesiei voastre și bucurați-vă că sunteți juriști!

Emanoil Ploșnița, președintele UAM: Juriştii au avut şi vor avea permanent un rol crucial în dezvoltarea statului de drept, în care demnitatea omului, drepturile şi libera dezvoltare a personalităţii umane reprezintă valori supreme. Pentru efortul continuu și susținut, plin de profesionalism, abnegație și devotament, pentru garantarea unui climat propice convietuirii în societate, mă închin! Asociez acestor gânduri convingerea, că într-o perioadă, în care societatea are nevoie de modele de urmat și de exemple pozitive, puterea exemplului personal este cea mai grăitoare și cântărește mai mult decât orice comparație!

Vladimir Cebotari, ministrul Justiției: Înțeleptul Albert Einstein îndemna: ”Încearcă să devii nu atât o persoană de succes, ci, mai degrabă, una de valoare”. Acest îndemn îl promovez și cred că este valabil pentru toate profesiile, dar în special pentru cei ce fac justiție. Militez pentru valoarea noastră comună: supremația legii, ca aceasta să redea cetățenilor statului nostru încrederea în actul justiției. Prin inițiativele și efortul depus, tindem să zidim eficiență, independență și transparență în justiția din țara noastră. Reformele și schimbările majore de sistem, de atitudini, se produc prin implicarea întregii societăți, iar în justiție, mai întâi, prin atitudinea tuturor justițiarilor, celor care impun respectarea legii. Vă urez succes în acestă activitate, sârguință, performanțe profesionale, vocație și valori morale!

Victor Micu, președintele CSM: Consiliul Superior al Magistraturii are deosebita plăcere de a vă felicita cu ocazia Zilei profesionale a Juristului și de a vă ura performanțe remarcabile în activitatea importantă pe care o desfășurați întru promovarea dreptății. Ne exprimăm profund respectul și recunoștința față de responsabilitatea și profesionalismul de care dați dovadă la înfăptuirea actului de justiţie, cu implicarea unui nivel maxim de devotament, sacrificiu și curaj.Vă dorim cât mai multe reușite profesionale, să vă bucurați de respectul societății, perseverenţă continuă, rezistență, sănătate și prosperitate în exercitarea acestei importante și extrem de responsabile profesii.

Diana Scobioală, directorul INJ: Cu prilejul sărbătorii noastre profesionale – Ziua juristului, vă adresez sincere felicitări din partea întregului colectiv al Institutului Național al Justiției. Juriștii, fie în rol de magistrați, procurori, avocați, notari, executori judecătorești, funcționari publici, conferențiari universitari sau reprezentanți ai societății civile, sunt chemați să apere interesele cetățenilor și să asigure supremația Legii – misiune nobilă care necesită o pregătire profesională ireproșabilă și calități morale deosebite. Vă urăm realizări concrete în promovarea dreptății fiecărui justițiabil în parte și a statului de drept în întregime, prosperitate și succese în activitatea dificilă, dar importantă pe care o desfășurați.