Ce facem când rămânem fără loc de muncă

  • 29 sept. 2016, 16:44
  • 755

Sunt momente în viața unui angajat, când acesta poate rămâne fără loc de muncă pe nepregătite, așa că trebuie să reintre în cursa pentru obținerea unui nou job. Deseori, în clipa când deja ai un loc de muncă, nu prea mai ai timp la dispoziție și nu mai ești dispus să observi ce se petrece pe piața muncii. În perioada când ești nevoit să stai pe margine și aștepți să primești o nouă ofertă pentru un loc de muncă, ar fi bine să valorifici cât mai util timpul și să faci ceva pentru a-ți propulsa cariera pe termen cât mai lung.

Bineinteles, cautarea unui loc de munca nu trebuie sa iti ocupe toata ziua si este foarte posibil ca acest demers sa nu aduca imediat la rezultate concrete. Trebuie insa sa tratezi cautarea unei slujbe ca pe un loc de munca part-time, iar in restul timpului evident ca te poti ocupa de lucruri la fel de importante.

Este bine ca tot timpul sa iti faci cat mai multe contacte si relatii si sa tii legatura cu apropiatii tai pe retelele de socializare, asa incat sa poti comunica lejer cu acestia in cazul in care ai nevoie de ajutor, daca te afli in cautarea unei noi provocari profesionale. Este necesar sa tii cont de faptul ca acum ai timp suficient sa formulezi mesaje inteligente si sa si raspunzi in momentul cand esti apelat.

Nu uita ca trebuie sa fii la curent cu evolutia din domeniul in care ai activat tu si de care esti inca interesat, asa ca trebuie sa faci in asa fel incat sa intalnesti oameni care te pot ajuta in cariera ta profesionala din viitor. Nu sta departe de proiectele de tip freelancing si incearca sa te gandesti la modul cel mai serios, daca nu cumva a sosit timpul sa faci ceva ca angajat in propria ta afacere, sa nu ai un alt sef decat propria ta persoana.

FII POZITIV IN PERMANENTA

Demersul este unul riscant, mai ales ca trebuie sa gasesti foarte rapid fonduri financiare, insa pe termen lung beneficiile vor fi de extraordinare, asa ca vei privi intervalul in care ai fost somer ca pe unul dintre cele mai inspirate momente din viata ta.

Este necesar sa ai capacitatea de a-ti dezvolta tot timpul abilitatile pe care le posezi, sa te chestionezi in mod onest care ar fi punctele tale forte si care sunt slabiciunile. Trebuie sa te ghidezi dupa ideea de a iti cauta propriul tau drum profesional. Ramai concentrat si tine cont de faptul ca, desi esti somer, acesta reprezinta un moment foarte bun pentru a-ti recupera toate restantele si pentru a finisa toate deficientele din pregatirea ta!