Ce beneficii are un job part-time pentru absolvenți?

  • 7 iun. 2017, 10:34
  • 1 187

Ce aptitudini poti castiga in urma unui job part-time intr-un bar sau a unui job intr-un supermarket? Vrei sa lucrezi peste vara si nu ai nici o oferta care sa te ajute la imbunatatirea CV-ului, chiar munca intr-un bar sau aranjatul marfii pe rafturile unui supermarket te pot ajuta.

Chiar daca aceste doua optiuni nu fac parte din job-urile pe care si le doreste un viitor absolvent de studii superioare, poti invata multe din profesarea lor pe perioada verii, si ambele iti pot oferi experienta multa cautata de angajatori.

De exemplu, in cazul ambelor locuri de munca vei lucra cu diferite tipuri de oameni, vei interactiona cu alti membri ai echipei, cu manageri si cu clienti. Pentru fiecare dintre aceste grupuri vei fi nevoit sa adopti un alt stil de comunicare. Fara sa fii constient de asta iti vei dezvolta abilitatile de comunicare.

Abilitatile tale de comunicare vor fi testate atunci cand vei avea de rezolvat situatii dificile, cu indivizi nemultumiti. In aceste situatii va trebui sa le asculti problemele si sa comunici cu ei, sa le rezolvi efectiv problema. Perfectionarea acestei abilitati va deveni foarte valoroasa pentru tine in viitor.

 

«Nu abandona ceea ce nu știi să faci, ci combină cu ceea ce știi să faci.» – John Wooden

Alte aptitudini pentru alte job-uri

Sa interactionezi cu tact cu clientii iti va dezvolta abilitatile de rezolvare a problemelor. Vei invata sa fii un pic mai convingator, sa negociezi mai bine, sau poate chiar sa influentezi decizia clientului pentru a ajunge la o solutie de mijloc. Atat abilitatile de comunicare, cat si cele de rezolvare a problemelor sunt, de regula, cerinte pe lista recrutorilor pentru persoanele cu studii superioare. Avand la indemana aceste exemple de la job-urile part time, vei reusi sa iti demonstrezi eficient abilitatile. 

Avand un job part-time vei invata sa muncesti sub presiune, pastrandu-ti in acelasi timp calmul. 

  • Ai luat vreodata masuri in a mentine clientul fericit chiar daca a trebuit sa stea sa astepte la coada? 
  • A fost vreo situatie stresanta cand ti-au fost testate rabdarea si atitudinea? 

Pastreaza notite cu felul in care ai rezolvat aceste situatii pentru nu uita aceste experiente.

Gandindu-te la idei de a imbunatati lucrul cu clientii, si participarea la intrunirile cu membrii personalului cu sugestii utile, te vor ajuta de asemenea sa demonstrezi ca poti lucra in echipa si poti avea initiativa. 

Initiativa este un semn al motivatiei, persoanele concentrate vor fi capabile sa prezinte idei intr-o maniera profesionala si sunt constiente de nevoile afacerii.

Esti responsabil? Ia atitudine si demonstreaz-o!

Si, in final, cel mai important aspect al unui job part-time este faptul ca demonstrezi ca esti responsabil, o persoana demna de incredere. 

Pentru ca ai fi putut sa iti petreci vara lenevind pe langa casa, facand plaja sau alte activitati estivale, dar tu ai decis sa fii responsabil, asta denota autogestionare, de asemenea punctualitate, sa poti termina lucrurile la timp, sa fii flexibil si automotivat.

Angajatorii se plang uneori ca absolventii dezamagesc, asa ca fii sigur ca iti vei folosi experienta din job-urile part-time pentru a demonstra ca poti fi de incredere pentru a duce un lucru la bun sfarsit, repede si eficient.