Care sunt cele mai sigure joburi din lume

  • 6 dec. 2016, 16:22
  • 1 661

Importanta unui job este data si de domeniul in care activeaza un profesionist. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba despre un loc de munca exista joburi pe care o persoana le poate practica toata viata, dar si unele care sunt schimbate des de majoritatea oamenilor. Pe de alta parte, tot timpul apar noi pozitii in cadrul nomenclatorului meseriilor, iar unele dintre acestea chiar dispar definitiv, fiind inlocuite de pozitii mai moderne.

Totusi, specialistii in HR sustin ca printre cele mai sigure joburi din lume se afla cele care sunt conectate nevoilor fundamentale ale oamenilor si care nu au sanse de disparitie: medic, farmacist, politist, profesor sau contabil. Jurnalistii de la CNBC au realizat un top al celor mai sigure joburi, care ar trebui sa ii intereseze pe cei care doresc sa aiba parte de un loc de munca sigur si bine platit.

De exemplu, jobul de farmacist are toate sansele sa ramana disponibil multa vreme, cat timp oamenii au nevoie de anumite medicamente pentru a-si trata afectiunile. Desi un medic specialist este cel care iti prescrie tratamentul, farmacistul este cel care iti elibereaza retelete. Jobul mentionat iti poate aduce un venit destul de bun in cazul in care te decizi sa practici aceasta meserie.

Contabilitatea reprezinta un domeniu care a fost infiintat in urma cu multe sute de ani, iar astazi s-a ajuns in situatia ca multe corporatii, oricat de mici sau mari ar fi, sa aiba nevoie de un expert contabil, al carui rol este acela de a realiza situatiile financiare lunare. Specialistii spun ca este vorba despre o meserie destul de flexibila, mai ales ca legea iti da voie sa ai grija concomitent de contabilitatea mai multor firme.

De asemenea, jobul de profesor de matematica este unul care are sanse mari sa nu dispara de pe piata locurilor de munca. Expertii spun ca matematica inseamna o materie importanta, care se preda in cele mai multe scoli si licee. Aceasta stiinta te poate ajuta sa castigi destul de bine, iar in cazul in care nu esti multumit, vei putea oricand sa iti indrepti atentia catre joburile dintr-un institut de cercetare sau sa te indrepti catre domeniul informatic, tot unul al cifrelor.

Daca iti place sa scrii, poti lucra in televiziune sau publicitate. In plus, daca iti place sa scrii si cunosti bine regulile gramaticale, trebuie sa stii ca aceasta meserie, cea de scriitor, este veche de cand lumea si poate insemna sa faci ceea ce iti place si sa mai primesti si bani pentru asta. Talentul si pasiunea pot face diferenta intr-o lume dominata de tehnologie. Este vorba despre o meserie foarte serioasa, care inseamna sa scrii romane, nuvele, carti de aventuri sau scenarii pentru piese de teatru sau filme. Daca nu vei ajunge sa vinzi cateva zeci de mii de exemplare dintr-o carte, poti sa te indrepti catre articole in presa scrisa, sa lucrezi in televiziune sau chiar in publicitate.

Daca esti pasionat de computere si iti place sa faci programe sau softuri, trebuie sa tii cont de faptul ca iti vei putea gasi un job lejer. Acesta va fi si bine platit, mai ales ca domeniul a luat mare amploare si tot mai multe firme au nevoie de oameni bine pregatiti. Computerele ocupa o pozitie importanta in viata profesionala si personala, astfel incat tot timpul va fi nevoie de profesionisti care sa stie sa practice aceasta meserie. Chiar si pentru o pozitie de junior in acest domeniu poti obtine un venit consistent, spun expertii in resurse umane.

Desi nu parea a fi foarte atractiva, pozitia de muncitor in constructii devine tot mai cautata pe piata muncii, mai ales ca domeniul a cunoscut o evolutie foarte buna in toata lumea, mai ales dupa depasirea perioadei de recesiune economica de acum cativa ani. Peste tot pe suprafata Globului se construiesc santiere, mall-uri, hoteluri, sedii de corporatii sau cladiri impozante, iar cererea de forta de munca in acest palier al pietei muncii este exponentiala.

CNBC scrie ca inginerii si arhitectii sunt foarte bine platiti, daca activeaza in constructii, iar muncitorii castiga destul de bine la randul lor, mai ales daca sunt angrenati in proiecte importante. Desi se poate intampla ca acest domeniu sa traverseze momente de recesiune, totusi este vorba despre joburi stabile, care pot aduce venituri bune mai ales in perioadele in care situatia economica este in crestere.