Care sunt cei mai căutați specialiști din Moldova

  • 11 ian. 2017, 12:29
  • 8 584
  • 2

În Republica Moldova sunt 6 589 de locuri de muncă vacante, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cele mai multe dintre ele sunt oferite pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați - 4938 locuri de muncă, ce constituie 75%.

Dacă este să vorbim despre cei mai căutați specialiști pe piața muncii din Moldova, este vorba despre cusători - 1 392 de locuri vacante de muncă.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile, în total, 1 651 de locuri de muncă vacante, ceea ce reprezintă 25% din numărul total de locuri vacante.

Dintre ei, cei mai căutați sunt lucrătorii medicali - 506 locuri de muncă libere, potrivit datelor ANOFM.

Numărul locurilor de muncă pentru specialiștii cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate:

Numărul locurilor de muncă pentru specialiștii cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați:

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

  Prezentul buletin este elaborat în concordanță cu „Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova (CORM 006-14)”, aprobat prin ordinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei nr.22 din 03.03.2014.