Airbnb te plăteşte să locuieşti 3 luni într-un sat idilic din Italia

  • 17 ian. 2019, 10:45
  • 796

Concediul face minuni pentru minte şi trup. Dar cum ar fi să ai o vacanţă plătită, timp de trei luni, în această vară, într-un sat idilic din Italia, unde vei învăţa obiceiurile locului? Ei bine, Airbnb oferă această oportunitate.

În parteneriat cu ONG-ul Wonder Grottole, Airbnb – platforma care te ajută să îţi găseşti cazare în toată lumea, pe durate scurte, de obicei la localnici – caută patru persoane pentru a le trimite în Grottole, un sat din provincia Matera din sudul Italiei.

Acestea vor face parte din proiectul Experience and Home şi vor beneficia de instruire, iar apoi vor fi integraţi în viaţa comunităţii locale, vor trăi în locuinţe tradiţionale şi vor petrece timp cu oamenii de acolo pentru a învăţa obiceiuri locale precum cultivarea legumelor, apicultură, producţia uleiului de măsline şi fabricarea pastelor.

Cei patru vor găzdui vizitatorii, pe care îi vor învăţa, la rândul lor, obiceiurile locale. Veniturile astfel obţinute vor fi reinvestite în dezvoltarea locului.

Este o modalitate de a revitaliza satul Grottole, aflat în inima munţilor şi este cunoscut pentru olăritul care se făcea, pe vremuri, în grotele de acolo.

În prezent, satul mai are doar 300 de locuitori şi peste 600 de case goale. Prin urmare, este un loc pe cale de dispariţie.


Foto: The Italian Sabbatical/ Wonder Grottole

Vicenzo, producătorul de ulei de măsline din zonă, va face training celor patru: „Vizitatorii care vor veni în Grottole vor avea parte de linişte, căci aici nu există trafic, haos şi poluare. Astfel, se vor bucura de mâncare bună și, în special, de ospitalitatea localnicilor”.

Dacă sunteţi interesaţi de această experienţă, vizitaţi site-ul www.italiansabbatical.com.