Ai un iPhone 7? Ar putea fi un motiv de concediere în companie

  • 5 oct. 2016, 16:43
  • 3 932

O companie din China a cerut angajaților care dețin un iPhone 7 să demisioneze, scrie digitaltrends.com. 

Compania Medicală Nanyang Yongkan, situată în provincia Henan, a trimis o notă explicită personalului prin care li se interzice angajaţilor să cumpere iPhone 7 sau iPhone 7 Plus. Cei care au ignorat directiva li s-a spus că ar trebui să demisioneze, pur și simplu. Nota internă a devenit virală pe rețelele de socializare chineze și a fost tradusă de către BBC. Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că documentul nu era împotriva noului iPhone. Compania dorea să încurajeze angajații să petreacă mai mult timp alături de familii și să cheltuie banii altfel, în loc să-și cumpere un smartphone scump. Nimeni nu rămas încă fără slujbă din această cauză.

Un spital din China a luat, de asemenea, o poziție anti-iPhone și a interzis lucrătorilor să cumpere noul model lansat în urmă cu câteva săptămâni. Deși nu este nimeni în pericol de a-şi pierde locul de muncă, managerul spitalului spune că fanii Apple care deţin un iPhone 7 nu vor primi o evaluare satisfăcătoare în viitor, pot pierde creșterile salariale și vor fi sfătuiți să renunţe la aparat. Un angajat al spitalului și-a cheltuit salariul pe trei luni pentru a-şi cumpăra un iPhone 7. Managerul a declarat pentru BBC că nu are o problemă cu iPhone-ul în mod direct, ci cu prețul. Acestuia i se pare absurdă ideea că oamenii se împrumută sau chiar își vând organe pentru a cumpăra cel mai nou telefon de pe piață. (iPhone 7 începe la echivalentul a 800 dolari în China, iar iPhone 7 Plus de la 960 dolari).

Apple nu are viaţă ușoară în China, în acest moment. Este acum al cincilea constructor, cu o cotă de piață de 7 la sută, în scădere de la peste 9 la sută anul trecut, în topul celor mai populare telefoane fiind cele ale constructorilor chinezi Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi.