Ai lucra într-un asemenea loc? Biroul cu penthouse din sticlă

  • 3 oct. 2016, 16:40
  • 6 839

Casa Philip and Carrie Lehman este considerată cel mai scump birou din lume. Luxosul birou fiind cotat nu demult cu prețul record de 30.000 de dolari pe metru pătrat. 

Proprietatea a fost vândută în anul 2013 unui cumpărător anonim și nu se știe dacă va funcționa în continuare ca o clădire de birouri, conform restaurărilor din 2005, sau dacă proprietarul va opta pentru noi întrebuințări.

Casa a fost construită pentru Philip Lehman, cofondatorul și președintele celebrei instituții financiare Lehman Brothers. Locuința are cinci nivele și a fost construită în 1899, din calcar. În 2005, imobilul situat la intersecția 7 West cu 54th Street din New York a fost achiziționat de managerul fondului Zimmer Lucas Capital pentru suma de 13 milioane de dolari. Acesta a oferit clădirii un look modern, iar în urma renovării casa a devenit un birou luxos, cu fațadă nouă și un penthouse din sticlă. Interiorul imobilului a fost regândit cu ajutorul Muzeului de Artă Metropolitană din New York City, devenind astfel sediul companiei care îl achiziționase.

O istorie artistică bogată

În luna mai a anului trecut, casa era evaluată la uimitoarea suma de 65 de milioane de dolari, însă șapte luni mai târziu specialista Carrie Chiang de la Corcoran Group a ajustat negativ această valoare, până la 49,9 milioane de dolari (scădere de 25%).Casa Philip and Carrie Lehman a fost realizată după planurile designerului John Duncan și are o istorie artistică bogată, întrucât familia Lehman a deținut o galerie privată de peste 3.000 de obiecte de artă. Interiorul realizat în stil victorian a fost caracterizat dintotdeauna de opulență, înglobând pe alocuri influențe renascentiste. Stilul a fost păstrat și după renovarea din 2005, chiar dacă proprietarii de la acea vreme optaseră pentru un look neo-clasic.