Afacere cu lapte de măgăriță la Fălești. Un litru este vândut cu 400 de lei

  • 7 feb. 2020, 7:46
  • 6 093

Un bărbat din orașul Fălești vinde lapte de măgăriță. Produsul este la mare solicitare în Republica Moldova și chiar peste hotarele ei. Un litru de lapte de măgăriță costă 400 de lei, de 40 de ori mai mult decât laptele de vacă.

Ion Lozonschi și-a deschis ferma de măgărițe acum cinci ani, pe când suferea de o boală gravă. A aflat despre efectele miraculoase a laptelui de măgăriță și a decis să producă elixirul sănătății.

Acum cinci ani am cumpărat vreo doi măgari, au mai fătat și acum am 15 măgărițe. Am avut și 20-25, dar le-am vândut, că nu prea merge laptele. Lumea nu are bani, laptele e scump, dar și muncesc mult, a spus fermierul.

Bărbatul spune că laptele de măgăriță are aceleaşi proprietăţi ca şi laptele matern şi e considerat un adevărat medicament.

De la Chișinău sună, de la Călărași, vin de la Bălți, de pe loc cumpără lumea, din România a fost un român și a cumpărat 3 litri. A spus că vrea să fie mai tânăr, mai frumos, mai sănătos, a adăugat Ion Lozonschi.

Ion Lozonschi își iubește animalele și chiar le-a pus și nume fiecăruia.

Aceasta este Gabriela, când fată, nu vrea să stea la mulgătoare. Aceasta este Frunza

Cristina Trucin este mama unui copil de 6 ani. Ea spune că laptele de măgăriță este cel mai bun remediu pentru a întări imunitatea fiului ei.

Eu fac copilului ca profilaxie, pentru că am observat că în sezonul rece, cu viroze agresive, trecem cu brio, nu am răcit. E scump, dar ieftin față de medicamente. Dacă te duci la farmacie, cu o mie de lei nu scapi, a spus femeia.

Oamenii spun că beau lapte de măgăriță în loc de medicamente.

Am decis să cumpăr lapte de măgărițe, am citit că este foarte sănătos pentru plămâni, stomac, pentru tot. Am cumpărat două sticluțe. Am cumpărat lapte pentru mine și copilul meu, vom gusta.

Să te lecuiești nu e scump. Dai mai mult, doar să te lecuiești.

E caloric și e bun pentru tuse, pentru copii.

Zilnic, bărbatul obține între 2 și 5 litri de lapte de măgăriță, în funcție de sezon.