7 pasi care te ajuta sa te impui la serviciu. Regulile succesului

  • 22 ian. 2018, 9:55
  • 2 114

Iti este greu sa te impui la serviciu si deseori se intampla ca subalternii si colegii tai sa nu te ia in seama? Femeilor un job de birou nu le asigura mereu o cariera de succes si de foarte multe ori sunt discriminate. Barbatii se impun mult mai usor la serviciu si sunt momente in care sunt in avantaj, scrie huffingtonpost.com.

Chiar daca iti este greu sa te impui la serviciu, nu trebuie sa renunti la ideea de a obtine autoritate, un post mai bun sau un salariu mai mare. Cateva cursuri de comunicare, PR, marketing sau leadership te pot ajuta sa te descurci mai bine in mediul profesional si sa iti atingi mai repede obiectivele.

7 pasi care te ajuta sa te impui la serviciu

1. Fii mandra de reusitele tale si nu ezita sa te lauzi cu ele

Reusitele pe care le ai in cadrul firmei nu pot fi trecute cu vederea, asa ca fii mandra de tine si nu ezita sa te lauzi cu tot ceea ce ai facut. Adopta o atitudine pozitiva si vorbeste deschis despre proiectele la care lucrezi sau despre planurile pe care le ai. Sa iti acorzi mai mult credit si sa arati ca esti foarte multumita de tot ceea ce ai realizat te poate ajuta sa obtii mai usor o promovare sau sa fii apreciata de sefi sau coolegi.

2. Fii dispusa sa inveti lucruri noi

Persoanele care au functii importante nu refuza proiecte doar pentru ca sunt prea grele, asa ca nu trebuie sa iti fie nici tie teama sa iti asumi responsabilitati si sa inveti lucruri noi. Chiar daca nu detii foarte multe informatii, esti la inceput de cariera sau nu ai foarte multa incredere in tine, toate aceste lucruri nu ar trebui sa te descurajeze. Nu ai niciun motiv sa bati pasul pe loc, asa ca indrazneste sa tintesti mai sus.

3. Este important sa crezi ca meriti mai mult

O atitudine pozitiva este foarte importanta in cariera, asa ca nu ezita sa iti repeti ca meriti mai mult. Fii mandra de realizarile tale si nu ezita sa profiti de fiecare oportunitate care iti iese in cale. Angajatorii de top au nevoie de oameni care sa fie motivati si care sa isi dea tot interesul pentru ca munca lor sa fie fara cusur.

4. Invata sa te promovezi singura pe piata locurilor de munca

Profilul de LinkedIn, contul de Facebook sau cartile de vizita sunt importante, te ajuta sa te faci remarcata si poti sa te promovezi singura pe piata locurilor de munca. Este esential ca numele tau sa fie recunoscut. Asigura-te ca ai o descriere ampla si ca persoanele care vor sa colaboreze cu tine au toate informatiile la dispozite. Implica-te in cat mai multe proiecte la serviciu si nu refuza colaborarile noi. Succesul va fi garantat!

5. Nu trebuie sa iti fie teama sa vorbesti

Daca iti este teama sa vorbesti, nu vei reusi sa te impui la serviciu. Este esential sa te faci remarcata, sa dovedesti ca esti o persoana competenta si ca intotdeauna esti dispusa sa inveti lucruri noi. De multe ori, femeile au tendinta sa fie mai rezervate la birou, insa o astfel de atitudine nu te va ajuta sa atingi succesul profesional.

6. Sustine-ti colegele de munca

Faptul ca iti sustii colegele de munca nu inseamna sa te impui la serviciu. Pur si simplu, iti doresti sa le oferi cateva sfaturi si sa le ajuti sa finalizeze la timp proiectele importante. Iti vei dezvolta abilitatile de comunicare si iti va fi mult mai usor sa te faci remarcata in randul colegilor.

7. Starea de bine iti asigura succesul

Totul depinde doar de tine si de atitudinea pe care o afisezi la serviciu. Starea de bine iti asigura succesul, asa ca este important ca sefii sau colegii de munca sa isi faca o impresie buna despre tine. Nu ezita sa zambesti mai des, sa fii entuziasmata de fiecare data cand lucrezi la un proiect nou sau sa te oferi sa-ti ajuti colegii atunci cand au termene limita.