7 cadouri corporate care iti vor intari relatiile profesionale. Ideile cu care nu poti da gres

  • 15 dec. 2016, 12:39
  • 1 064

O relaţie profesională puternică înseamnă câştiguri de ambele părţi, iar ea se clădeşte prin comunicare, atenţie şi mici gesturi care cântăresc enorm, scrie Wall-Street.ro.

Un cadou le arată partenerilor tăi, indiferent că sunt angajaţi, furnizori de servicii sau produse, sau clienţi, că preţuieşti relaţia pe care o ai cu ei, şi tocmai de aceea ele sunt atât de importante, scriu cei de la Entrepreneur. Deşi obiceiul de a oferi cadouri partenerilor este unul relativ nou, el a devenit tot mai practicat, pentru că funcţionează cu adevărat în întărirea relaţiei dintre parteneri. Iată câteva idei de cadouri care vor fi cu siguranţă apreciate de partenerii tăi:

1. Potrivite pentru clienţi şi colaboratori deopotrivă

Mergi pe o idee mai personală, un obiect pe care să-l utilizeze cu drag. Un album foto sau o ramă cu un mesaj haios sunt idei prin care te poţi individualiza în ochii angajaţilor, clienţilor şi furnizorilor.

De ce este o varianta câştigătoare? Pentru că e un cadou pur şi simplu altfel, pe care cu siguranţă nu l-au mai primit de la vreun partener.

2. Inedit şi de ţinut minte

Vrei să ieşi puţin din rutină cadourilor clasice şi să oferi ceva cu adevărat memorabil? De ce nu un accesoriu brodat cu numele lor? O cravată, un papion, o eşarfă cu numele lor (sau cu un citat de ţinut minte) este o idee reuşită. Dacă te intrigă această varianta, aruncă o privire pe acest site să vezi cum poate prinde viaţă această idee.

Aşa cum poţi observă, poţi să brodezi orice mesaj sau imagine pe aproape orice material textil, iar rezultatele arată foarte bine. Tot acolo vei observă că poţi personaliza cu ajutorul tehnicii de serigrafie o mulţime de accesorii – de la tricouri până la plase din pânză.

3. Clasic şi mereu apreciat

O sticlă de vin, de şampanie sau dintr-o băutură fină, specială, este o idee clasică de cadou, dar şi un produs foarte apreciat. Este un cadou cu care ştii sigur că nu dai greş. Priveşte printre aceste băuturi pentru a găsi produsele perfecte pentru partenerii tăi. După cum vezi, indiferent de ce băutură alegi, ea va ajunge în doar o zi la ţine. Adaugă un bilet cu un mesaj bine gândit şi ai un cadou care-i va face cu siguranţă ziua mai frumoasă partenerului tău.

4. Simplu, dar de efect

Cel mai popular cadou corporate este, în mod cert, agenda inscripţionată cu numele companiei. Nu este nimic greşit în a face un astfel de cadou, chiar dacă pare banal. Secretul este, însă, să alegi un model special şi, în locul numelui companiei să fie gravat chiar numele celui care o va primi. Desigur, este un efort în plus, dar este şi un cadou memorabil şi care naşte discuţii.

5. Imposibil să dai greş cu el

La ocazii speciale o idee utilă este oferirea unor coşuri cu produse gourmet – brânzeturi alese, un vin special, dulciuri. Dacă ai parteneri din afară ţării, ai putea să alegi coşuri cu produse tradiţionale româneşti – dulceţuri, vin sau palincă şi un ştergar cu motive populare româneşti.

6. Lasă-le libertatea să-şi aleagă singuri cadoul

Un principiu de luat în considerare atunci când achiziţionezi un cadou corporate este utilitatea lui, scriu jurnaliştii de la Inc. Şi ce poate fi oare mai util decât un obiect pe care să ţi-l achiziţionezi singur? Tocmai de aceea îţi sugerăm să cumperi un voucher (gift card) la un magazin. Vei găsi astfel de carduri în majoritatea magazinelor de cosmetice, de obiecte decorative sau în cele de electronice.

7. Cadoul pe care toţi angajaţii îl vor aprecia

Vrei să faci un cadou cu adevărat deosebit pentru angajaţi? Atelierile „de muncă la un loc”, altă decât cea realizată la serviciu, vor fi o soluţie bună. De la cele axate pe relaxarea prin artă, până la atelierele concepute pentru dezvoltarea personală şi profesională sau activităţi de team building, fiecare dintre ele este gândit pentru că angajaţii să se relaxeze, să înveţe lucruri noi şi să poată pune în aplicare acele lucruri în viaţă de zi cu zi, menționează Wall-Street.

Dacă te atrage un atelier, trebuie să ştii că ele trebuie programate din timp, pentru că implică activităţi care pot dura câteva ore, precum şi echipamente speciale.

Nu trebuie să aştepţi o ocazie specială pentru a le oferi partenerilor tăi o mică atenţie, oricând poate fi un moment potrivit. Potrivit Forbes, ar trebui să le faci un cadou partenerilor cel puţin o dată pe an pentru a menţine o relaţie apropiată şi pentru a avea o colaborare fructuoasă.