6 ponturi pentru o carieră în industria fashion

  • 29 aug. 2016, 10:14
  • 953

Vrei să începi o carieră în industria modei? Nimic mai simplu. Dovedește creativitate, intră în contact cu firmele din domeniu și perseverează.

Perseveranța este una dintre cele mai importante calități de care e nevoie să dea dovadă un tânăr dornic să-și creeze un parcurs profesional de succes în industria modei. Va oferim șase sfaturi pentru cei interesați de o carieră în fashion.

Alege segmentul în care să activezi


Tinerii interesați de o carieră în modă ar trebui să aleagă, mai întâi de toate, în ce zonă din industrie își doresc să lucreze. Joburile din domeniul modei ating diverse arii, de la fotografie și machiaj, până la achiziții și creație. Astfel, dacă vrei să pășești în lumea fashion, construiește-ți un CV succint și care să țintească, în mod clar, un anumit segment. În niciun caz nu ar fi indicat să-ți faci un CV pe ideea „îmi place moda”.

Creativitate în CV


Oamenii din industriile creative, cum ar fi moda, publicitatea sau marketingul apreciază CV-urile creative. Prin urmare, încearcă să-ți prezinți istoricul profesional cât mai original. Ai putea să-l tipăreși pe o cană de cafea ori pe un tricou sau să-l „scrii” cu diverse materiale textile pe o singură foaie de hârtie. Totuși, nu uita că un CV este doar primul pas către un job mult visat, iar cel care face diferența este interviul de angajare.

Obligatoriu experiență de lucru


Folosește orice oportunitate ca să acumulezi experiență de lucru valoroasă în lumea modei. Abordează cât mai multe companii din domeniu, chiar dacă simți că nu ai prea multe șanse. O simplă scrisoare de intenție s-ar putea să fie tot ce ai nevoie pentru a fi inclus sau inclusă într-un internship.

În altă ordine de idei, încearcă să profiți de orice oportunitate pentru a-ți construi o carieră în modă. Dacă te angajezi ca vânzător într-un magazin de haine vei avea de câștigat pentru că vei înțelege cum trebuie să te comporți cu numeroși clienți, cum lucrează furnizorii și care este cererea pentru anumite produse. De asemenea, ai putea să ceri să te implici în amenajerea vitrinelor și apoi poți face poze ca să îți salvezi rezultatele eforturilor tale.

Oricând poți lansa o colecţie


Dacă vrei să creezi haine, cel mai bine ar fi să încerci să obții o diplomă de profil. După ce simți că ai pregătirea necesară, poți să încerci să lansezi propriul brand. O poți face imediat după finalizarea studiilor sau după ce obții o anumită experiență de lucru în industria modei.

Abordare directă


Ar fi indicat să abordezi cât mai direct companiile în care ți-ar plăcea să lucrezi. Trimite-ți CV-ul companiilor sau brandurilor la care ți-ai dori un job. Scrie-le e-mailuri, trimite-le scrisori de intenție, mesaje pe rețele de socializare sau sună-le. Și, mai important, obține o întâlnire față în față cu un reprezentant de la respectivele firme sau branduri.

Perseverență


Entuziasmul și perseverența contează foarte mult în industria modei. Percepe fiecare experiență ca un pas înainte și nu te dezamăgi dacă nu gășești de lucru în primele șase luni de la finalizarea studiilor. Cere feedback de fiecare dacă când CV-ul tău este respins. Fiecare abordare pe care o vei avea va conta în obținerea unui loc de muncă. Cercetează și vorbește cu oamenii din domeniu, astfel încât să poți să-ți stabilești niște planuri de viitor cât mai realiste.