5 sfaturi bune de urmat, dacă visezi la o carieră în industria fashion

  • 22 feb. 2019, 10:53
  • 1 135

O carieră în industria modei poate părea greu de atins, deoarece ai nevoie de resurse financiare, de multă muncă şi ambiţie, dar şi de câteva relaţii în domeniu. Totuşi, cu puţină perseverenţă, talent şi viziune, acest vis poate deveni realitate.

Trebuie să ţii cont de publicul căruia te adresezi, să-ţi alegi o echipă potrivită de lucru şi să investeşti în calitatea produselor, pe care apoi le vei promova, notează elle.ro.

Dacă nu ştii cu ce să începi, îţi venim în ajutor cu câţiva paşi pe care îi poţi urma dacă îţi doreşti propriul business în industria modei.

Găseşte un job în acest domeniu

Dacă visezi la o carieră în industria modei, poţi începe prin a lucra alături de un designer, astfel vei învăţa mai multe lucruri şi vei ştii de unde să porneşti cu propria ta afacere. Pe lângă asta, cu ajutorul unui mentor vei reuşi să îţi faci relaţii în acest domeniu, iar atunci când vei lansa prima ta colecţie, oamenii deja te vor cunoaşte şi vor ştii că pot apela cu încredere la tine.

Înscrie-te la concursuri

Concursurile pot fi o adevărată rampă de lansare pentru tinerii designeri, deoarece acolo se pot face remarcaţi mult mai uşor. Uneori e de ajuns ca o singură creaţie din colecţia ta să atragă atenţia criticilor de modă. Dacă aceştia vor fi impresionaţi, vor vorbi apoi despre tine în industrie, iar oamenii vor afla mai multe despre produsele tale. De asemenea, orice concurs înseamnă şi o investiţie, deoarece trebuie să te prezinţi în faţa publicului cu materiale de calitate – doar aşa îi poţi convinge pe oameni că produsele tale merită să fie purtate.

Promovează-te pe reţelele sociale

Cu ajutorul reţelelor sociale îţi poţi promova foarte uşor creaţiile, publicând fotografii pe Instagram, Facebook sau pe grupuri de design vestimentar. De asemenea, îţi poţi face o mulţime de prieteni în mediul online, care pot distribui imagini cu creaţiile tale în feed-ul lor, iar astfel numele tău va ajunge la un public şi mai larg. Profită de reţelele sociale şi interacţionează şi cu alţi designeri, poţi învăţa lucruri noi de la ei sau poţi începe diverse colaborări.

Organizează  propria prezentare de modă

Chiar dacă eşti la început şi ai un buget redus, poţi găsi nişte sponsori care te pot ajuta să îţi organizezi propria prezentare de modă. Alege o locaţie cunoscută şi invită câteva persoane publice şi bloggeri din industrie, care să vorbeasă despre eveniment. Eventual, înainte de prezentare, le poţi trimite anumitor vedete accesorii din colecţia ta, pentru a le convinge să participe la evenimentul tău.

Urmează o facultate şi studii de specialitate

Dacă visezi la o carieră în design vestimentar, cel mai bine ar fi să urmezi nişte cursuri de specialitate, care te vor ajuta să înveţi o mulţime de lucruri noi despre industria modei. Te poţi înscrie la o facultate de arte, unde cel mai bine ar fi să te prezinţi zilnic, iar în paralel poţi urma şi nişte cursuri private de styling.

Aşadar, pentru a începe o carieră în industria modei, trebuie să ai la bază puţină experienţă în domeniu, pe care o poţi căpăta în timpul facultăţii. De asemenea, poţi face practică şi alături de alţi designeri, care te pot învăţa lucruri noi. Nu uita cât de importantă este promovarea! Profită de reţelele sociale pentru a-ţi promova creaţiile vestimentare şi organizează propriile tale prezentări.